« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ZIMSKA VOŽNJA

Jaka bura, snijeg i poledica otežavaju promet

Zbog bure treba opreznije voziti na autocestama A1 i A6, a poledica je zbog niskih temperatura moguća u cijeloj zemlji

Bura kod Makarske
Bura kod Makarske (Ivo Ravlić/Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

bura

,

HAK

,

poledica

Zbog jake bure autocesta A1, između čvorova Maslenica i Sveti Rok, otvorena je samo za osobna vozila, a jak vjetar otežava promet i na autocesti A6, između Kikovice i tunela Tuhobić, izvijestio je Hrvatski auto-klub. Na Jadranskoj magistrali D8 između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu).

Snijeg mjestimice otežava promet u Istri na području Gornje Bujštine i u Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura u cijeloj je Hrvatskoj moguća poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Osobito oprezno treba voziti na autocesti A1 između Šestanovca i Ravče. Na cestama kroz gorja, te duž Jadranske (D8) i Ličke magistrale (D1) mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama: D 42 Josipdol-Poljanak, D 506 Dobroselo-Mazin.

Zbog vode na kolniku za sav je promet zatvorena državna cesta D 36 Karlovac-Pisarovina u mjestu Koritinja. Zatvorene su i županijske ceste: ŽC Pisarovina-Jamnička Kiselica, ŽC Donji Kosinj-Rudinka, ŽC Kosinj-Bakovac, ŽC Žirčica-Desno Željezno (za teretna vozila), ŽC Žažina-M.Gorica, ŽC Staro Pračno-Stara Drenčina-Vurot-Brest i ŽC Stankovac-Slana.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. Na autocesti A4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Zbog gužve u teretnom prometu na graničnom prijelazu Macelj na izlazu iz Hrvatske prometna policija isključuje kamione kod čvora Sveti Križ Začretje na autocesti A2 Zagreb-Macelj.

Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t. Do 17. prosinca, zatvoren je granični prijelaz Principovac-Sot, zbog radova.

U prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska, a katamaran s polaskom u 16 sati iz Splita za Jelsu isplovljava direktno za luku Stari Grad bez pristajanja u luci Bol. Ostali trajekti zasad plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

13.12.2010. 14:46:59
Novi komentar
nužno
nužno