« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
OTEŽANO GAŠENJE

Jaka bura onemogućila kanaderima gašenje požara kod Splita

Jutros su na požarište između Žrnovnice i Vilara upućena i tri kanadera i tri air tractora, ali su zbog jakog vjetra zračne snage povučene

Fotografija vijesti
Više o

Split

,

požar

,

požar kod žrnovnice

Državna uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je kako se vatrogasci još uvijek bore s vatrenom stihijom koja je sinoć oko 23 sata izbila na na prodručju Žrnovnice i Vilara, a posao im otežava jaka bura zbog koje su morale biti povučene sve snage koje su im pomagale iz zraka, piše Hina.

U gašenju požara sudjeluju pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split, državne intervencijske postrojbe (DIP) Split, sezonske vatrogasne snage Splitsko-dalmatinske županije te dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Žrnovnica, Split, Kaštela, Gomilica, Mladost, Solin, Vranjic, Klis, Muć, Dugopolje, Trogir, Seget Vranjica, Dugi Rat, Slatine i Podstrana s ukupno 93 vatrogasaca i 23 vatrogasna vozila.

Jutros su na požarište upućena i tri kanadera i tri air tractora, ali su zbog jakog vjetra zračne snage povučene.

Požar se noćas proširio prema naseljima Barbanići i Vilar, no naselja su obranjena.

Inače, požar se sinoć nošen burom proširio se prema Gornjoj Podstrani i raketnoj bazi u Žrnovnici, no baza nije ugrožena, rekao je rano jutros Hini pomoćnik zapovjednika JVP Split Zoran Radunić. "Glavne prostorije objekta su pod zemljom, a bazu čuvaju pripadnici njezine jedinice za zaštitu od požara koji su raspoređeni na terenu", dodao je.

10.10.2011. 11:32:00
Novi komentar
nužno
nužno