« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
TUZLANSKI LIST

Kosor primila nagradu za osobu godine, Vojković najbolji menadžer u regiji

Na svečanosti su bili i potpredsjednik hrvatske vlade i ministar financija Ivan Šuker i ministar kulture Božo Biškupić

(Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Hrvoje Vojković

,

osoba godine

,

tuzlanski list

Na svečanosti održanoj u hotelu "Tuzla", šesnaest osoba i predstavnika insititucija iz gospodarskog, političkog, kulturnog i javnog života BiH i regije primilo je priznanje Tuzlanskog lista za osobe koje su obilježile 2009. godinu, a među njima je i hrvatska premijerka koja je proglašena osobom godine u jugoistočnoj Europi.

Jadranka Kosor je, primajući plaketu za osobu godine, poručila kako će Hrvatska i dalje podupirati jedinstvenu BiH u kojoj žive tri konstitutivna naroda.

"Hrvatska će, kao članica NATO-a a vjerujem uskoro i EU-a, učiniti sve da i BiH krene tim putem", kazala je Kosor, dodajući kako je priznanje Tuzlanskog lista još više obvezuje da nastavi "marljivo raditi i graditi prijateljstvo i razumijevanje među ljudima i državama".

Kosor je istaknula kako BiH može računati na potporu RH na euroatlantskom putu podsjetivši kako je hrvatska vlada krajem prosinca prošle godine donijela odluku o ustupanju prijevoda pravne stečevine EU-a svim susjedima koji to žele.

Među nagrađenim osobama iz Hrvatske nalazi se i predsjednik uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković, koji je proglašen najboljim menadžerom u regiji.

On je istaknuo kako nagrada pokazuje da se i u kriznim vremenima može dobro raditi. Najavio je da se planira nazočnost Croatia osiguranja u BiH.

Između ostalih, nagrade su primili i predsjednik SDA Sulejman Tihić za najboljeg političara u BiH, Dragan Čović za najkooperativnijeg političara u BiH, Zlatko Lagumdžija za međunarodnu afirmaciju BiH i Vlada Federacije BiH za uspješne pregovore s MMF-om.

Nazočnima se obratio i visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko koji je u govoru posebice zahvalio premijerki Kosor što je, kako je kazao, u regiju "uvela nove standarde i pravila ponašanja ali i vokabular".

"Naš zadatak u području politike je da stvorimo društvo koje prepoznaje i nagrađuje talente jer je riječ o ljudima s izvrsnostima od kojih cijelo društvo može imati koristi", istaknuo je je.

Glavna i odgovorna urednica Tuzlanskog lista Jasna Subotić istaknula je kako se kolegij čitatelja i novinara, koji je odlučivao o nagrađenima, u tom poslu rukovodio kriterijima općeg dobra i interesa te su tako, prema njezinim riječima, nagrade dodijeljene i poziciji i opoziciji i kritičarima i kritiziranima.

Na svečanosti su bili i potpredsjednik hrvatske vlade i ministar financija Ivan Šuker i ministar kulture Božo Biškupić.

Tuzlanski list prvi je tuzlanski i najmlađi dnevni list u BiH. Pokrenut je prije tri godine te osim događanja iz Tuzle i Tuzlanskog kantona, pokriva i ostale dijelove BiH te regiju i svijet. Zaposleno je 38 djelatnika a dnevna naknada iznosi 2.500 primjeraka. (hina/metro-portal)

25.01.2010. 06:51:39
Novi komentar
nužno
nužno