« Biznis
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
ISTRAŽIVANJE

Jadran će bušiti INA, ENI, OMV, Marathon OIL i Medoilgas

Dozvolu za istraživanje i eksplataciju ugljikovodika na deset istražnih prostora na Jadranu dobilo je pet kompanija

Ove će firme tražiti naftu u Jadranu
Ove će firme tražiti naftu u Jadranu (Wikipedia)
Više o

istraživanje Jadrana

Procijenjena vrijednost investicijskih planova u istražne radnje kojima su se kompanije nadmetale je četiri milijarde kuna. Konačni zakonski rok za potpisivanje ugovora je tri mjeseca od izdavanja dozvola, točnije 2. travnja.

Odluku o dodjeli deset dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu donijela je u petak Vlada na zatvorenom dijelu sjednice.

Odluka je donesena nakon prvog javnog nadmetanja za istraživanje i eksplataciju na Jadranu, koje je zaključeno 3. studenoga, a na koje su pristigle ponude ukupno šest kompanija za 15 istražnih prostora. 

Konzorcij ponuditelja Marathon Oil i OMV dobio je dozvolu za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na sedam istražnih prostora. Dodijeljeni istražni prostori su Sjeverni Jadran 8, Srednji Jadran 10, Srednji Jadran 11, Srednji Jadran 22, Srednji Jadran 23, Južni Jadran 28.

ENI i Medoilgas  dobili su dozvolu za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na jednom istražnom prostoru, Srednji Jadran 9.

INA - Industrija nafre d.d. dobila je dozvolu na dva istražna prostora, Južni Jadran 25 i Južni Jadran 26.

Samo je jedna kompanija od šest koje su javile na natječaj za Jadran, odbijena, ali o kome se radi neće biti niti objavljeno.

02.01.2015. 16:59:23
Novi komentar
nužno
nužno