« Clubbing
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
AJMOOO!!! :)

JabbaTon traži MC-e za dubstep i drum'n'bass

Imamo prijavljenih 6 MC-a i njihova imena su: Oz, Tone Tuoro, Fil Tilen, Wagner, Rapaholik i Dux

Vi bi rado pričali? Navalite :)
Vi bi rado pričali? Navalite :) (Jabbaton)
Više o

Jabbaton

,

KSET

U novom izdanju JabbaTona zbog prilične inflacije MC-a na "bass" sceni, krećemo u potragu za grime-dubstep/drum'n'bass MC-ima. Ako su sakriveni, ovom potragom se nadamo da ćemo ih locirati i privesti pravdi mikrofona. Poanta čitave priče nije "battle" niti međusobna 1 na 1 borba po principu freestyle battleova nego je cilj naći dobre klupske MC-e, najboljeg nagraditi ali i potaknuti i druge koji ovoga puta ne sudjeluju da se identificiraju kao MC-i spremni izaći iz kod nas uobičajnih okvira hip hop-a ili svoje sobe i sudjelovati u malo drugačijoj klupskoj priči koja je vani sasvim normalna, a kod nas još uvijek u povojima.

Imamo prijavljenih 6 MC-a i njihova imena su: Oz, Tone Tuoro, Fil Tilen, Wagner, Rapaholik i Dux. Za neke od njih možda ste već i čuli no većinu sigurno nikada niste vidjeli u ovom kontekstu. O njima će najviše reči njihov nastup tako da ih nećemo posebice predstavljati, no uvjeravamo vas da u njima postoji ogroman potencijal da zablistaju te vas pozivamo da ih svakako dođete podržati. Specijalni gost večeri je i jedan od prvih i najpoznatijih underground MC-a u Hrvata koji su se okušali u ovim vodama Ras M.I.S.T. Highper.

Ovom prilikom MC-i će se natjecati u dvije kategorije, dubstep i drum'n'bass no da bi pobijedili ne moraju nužno nastupiti u obje. Kroz večer biramo najboljeg po kategoriji te ukupnog pobjednika kojeg čeka i nagrada Shure SM58 mikrofon. Pobjednika bira četveročlani žiri uz peti glas publike.

Žiri je u sastavu:
Diyala, najpoznatija hrvatska underground umjetnica i MC čiji se spotovi vrte na MTV-u, a jedna je od rijetkih domaćih izvođača koja nastupa isključivo na engleskom jeziku.
DJ Juice, član poznatog Bass Invaders drum'n'bass kolektiva od nedavno i pokretač Signal podcasta kojim promovira UK bass glazbu između ostaloga i dubstep i grime.
Matija Hajduk - Bratija, veliki poznavatelj Grime-a i novinar blackouthiphop.com portala, te naš Yesh! pionir grimea u Hrvata koji je imao priliku vrtiti za neke od najpoznatijih Grime MC-a koji su ujedno i gostovali na JabbaTonu.

Po samom natjecanju večer se nastavlja u klasičnom JabbaTon raspoloženju uz resident DJ-e Yesha, Venoma i Kodina uz video pratnju VJ _polygona. Vrata kluba otvaraju se u 22:00, a MC natjecanje počinje već u 23:00 tako da nemojte kasniti! Osim toga, cijena ulaznice je 20kn do ponoći, a 30kn nakon ponoći, još jedan razlog da dođete ranije i ne propustite MC nastupe.

- MCs:

OZ www.facebook.com/big.oz13

TONE TUORO www.twitter.com/#!/ToneTuoro

FIL TILEN www.facebook.com/FIL.TILEN

WAGNER

RAPAHOLIK www.facebook.com/rapaholik

DUX

- Gost MC:
Ras M.i.s.t. Highper

- Žiri:

Diyala www.reverbnation.com/diyala

Juice (bassinvaders!, Signal) www.facebook.com/juicezg

Matija Hajduk - Bratija www.blackouthiphop.com
Yesh! (JabbaTon, CTF! Cro, Radio808)
www.facebook.com/djyesh

- Jabba DJs:
Kodin
 

Venom

Yesh!  

VJ _polygon

POČETAK: 22:00h (MC natjecanje počinje u 23:00h!)
ULAZ: 20kn do ponoći, 30kn iza ponoći

JABBATON - Kodin, Venom, Yesh!

Klupska večer JabbaTon na sceni je prisutna već 7 godina i u tom je vremenu stekla dosta poklonika. Glazbeno se kreće od grimea, dubstepa, drum'n'bassa, turntablisma i sličnih žanrova, ali uvijek s jednim okom prema danceflooru. U proteklom vremenu ugostili su brojne DJ-e i izvođače, a njihovi su rezidenti nastupali na svim važnijim festivalima u regiji kao što su EXIT, Terraneo, Outlook, Hideout, Seasplash i mnogi drugi.

23.02.2012. 13:32:00
Novi komentar
nužno
nužno