« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Happiness hat

Izumljena kapa koja tjera na smijeh

POGLEDAJTE VIDEO - 22-godišnja Amerikanka osmislila je kapu koja boli ako smo namrgođeni

(MWN)
Više o

osmijeh

,

smijanje

,

izumi

,

Happiness Hat

,

Lauren McCarthy

"Često razmišljam o tome kakvi smo u interakciji s drugim ljudima i zašto se odlučujemo na određene poteze", kaže Lauren McCarthy, 22-godišnja studentica tehničkog fakulteta u Los Angelesu koja je poznata je po svojim neobičnim izumima.

Prošle godine izumila je obuću koja se iz tenisica za trčanje pretvara u elegantne cipele na petu, te uređaj koji ocjenjuje stupanj prijateljstva i preporučuje prikladan pozdrav u svakom pojedinom slučaju. OK/GOOD/GREAT-BYE uređaj, naime, prepoznaje koliko su dvije osobe bliske i prema tome savjetuje kratak, standardan ili dug zagrljaj.

Njen najnoviji izum, Hapiness Hat, trebao bi pomoći ljudima da se više smiju. Lauren McCarthy je ove godine zaključila da je često namrgođena i da je krajnje vrijeme da se počne više smijati. Izumila je stoga kapu koja je udobna ako licem prevladava osmijeh, a bolna ako ga nema.

"Zadovoljna sam konceptom, ali moram poraditi na tome da se ne morate smijati grčevito. Jedan podsjetnik svakih sat vremena bit će sasvim dovoljan. Mislim da nošenje kape može dugoročno naučiti lice na ljubazan izraz", rekla je za Metro mlada izumiteljica.

"Happiness Hat" već je izazvao dosta zanimanja ljudi pa tako Lauren redovito prima pozive zainteresiranih pojedinaca koji ga žele kupiti. S druge strane investitor koji bi započeo proizvodnju i distribuciju kapa još se nije pojavio.

Piše: Elisabeth Braw, Metro World News
17.11.2009. 10:01:41
Novi komentar
nužno
nužno