« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
UPOZORENJE PRED OTKAZ

Izrečena mjera nesavjesnim djelatnicima Hitne pomoći

Osamnaestomjesečna djevojčica ugušila se zrnom graha nakon niza liječničkih propusta jer joj nisu osigurali liječničku pratnju do KB-a Merkur

Više o

hitna pomoć

,

Rajko Ostojić

,

nesavjesno liječenje

Zbog utvrđenih propusta u pružanju hitne medicinske pomoći malodobonoj Miji A. koja se ugušila zrnom graha troje zaposlenika zagrebačkog za hitnu medicinu dobilo je upozorenje pred otkaz ugovora o radu, rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić, prenosi Hina.

Zbog odstupanja od uobičajene prakse u sličnim slučajevima ravnateljica Hitne pomoći dr. Slobodanka Keleuva izrekla je te mjere liječnicima u hitnoj ambulanti i na telefonu 194, te medicinskom tehničaru, pojasnio je Ostojić u kratkoj izjavi novinarima u Ministarstvu zdravlja.

Istaknuo je da se s poduzetim mjerama on osobno u potpunosti slaže. "Time želim jasno poručiti da ovakvi slučajevi u hrvatskom zdravstvu su nedopustivi i da ih neću tolerirati", naglasio je ministar Ostojić.

O svemu dodao je, istodobno traje policijska istraga zbog čega slučaj više ne može komentirati. "Naravno, nitko nije kriv dok se ne dokaže suprotno", rekao je ministar, međutim, dodao je, ako policijska istraga utvrdi odgovornost, od ravnateljice Hitne očekuje sve daljnje korake, uključujući i otkaze.

Mediji su prenosili da se osamnaestomjesečna djevojčica ugušila zrnom graha nakon niza liječničkih propusta jer joj nisu osigurali liječničku pratnju od Hitne pomoći u Heinzelovoj do KB-a Merkur. Osim toga, učinili su propust programa hitnosti poziva. Naime, stupanj hitnosti odredili su brojem tri, a ne jedan, što je u ovakvim slučajevima nužno.

17.04.2012. 14:58:32
Novi komentar
nužno
nužno