« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NAVODNO

Izraelci SAD-u obećali odgodu gradnje u istočnom Jeruzalemu

Četiri ministra izraelske vlade koji su željeli ostati neimenovani izjavili su da je premijer Netanayhu odlučio i ublažiti blokadu Gaze

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Gaza

,

istočni Jeruzalem

,

Benjamin Netanyahu

,

židovska naselja

Ministri u izraelskoj vladi rekli su da je premijer Benjamin Netanyahu obećao američkoj vladi da će odgoditi planove o izgradnji naselja u istočnom Jeruzalemu i osloboditi palestinske zarobljenike kako bi smanjio napetosti i izgladio najteži sukob Izraela i Washingtona u posljednjih desetljeća, javila je agencija AP.

Četiri ministra izraelske vlade nisu željela biti imenovana jer ta odluka izraelskog premijera još nije službeno objavljena, navodi agencija.

Izraelski mediji javili su da je Netanyahu odlučio i ublažiti blokadu Gaze te razgovarati o svim spornim točkama između Izraela i Palestinaca u izravnim pregovorima uz američko posredovanje.

Najnoviji spor izbio je nakon što je Izrael tijekom posjeta američkog potpredsjednika objavio planove o izgradnji 1.600 stanova u istočnom Jeruzalemu kojeg Palestinci žele za prijestolnicu svoje buduće države. (hina/metro-portal)

21.03.2010. 10:15:03
Novi komentar
nužno
nužno