« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NETANYAHU ODLUČAN

Izrael ne kani prestati s gradnjom naselja na Zapadnoj obali

Izraelski premijer izjavio je da je pismeno obavijestio Washington o tome kako Izrael ne kani prestati s gradnjom židovskih naselja u Jeruzalemu i okolici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Benjamin Netanyahu

,

izgradnja naselja

Otvoreno pitanje doseljeničke gradnje, kao i sve češće nasilje na Zapadnoj obali gdje su u zadnja dva dana ubijena četvorica Palestinaca, sve su veća prijetnja pokušajima američkoga izaslanika Georgea Mitchella da pokrene neizravne mirovne pregovore.

"Naša politika o Jeruzalemu ista je kao i svih izraelskih vlada već 42 godine, nije se promijenila. Što se nas tiče, gradnja u Jeruzalemu isto je što i gradnja u Tel Avivu", rekao je u nedjelju Netanyahu članovima svoje vlade.

Hillary Clinton i Netanyahu razgovarali su u četvrtak telefonski, ne bi li se ublažio izraelsko-američki spor oko gradnje naselja u područjima oko Istočnoga Jeruzalema. Izrael je Istočni Jeruzalem zauzeo ratom 1967.

Izraelska najava od prije dva tjedna, tijekom posjeta američkoga potpredsjednika Joea Bidena, da će sagraditi 1600 kuća za Židove u blizini Istočnoga Jeruzalema, dovela je službeni Washington u neugodnost i zbog toga su odgođeni neizravni mirovni pregovori s Palestincima.

U nedjelju navečer Netanyahu putuje u Sjedinjene Države, gdje će se sastati i s predsjednikom Barackom Obamom. Razgovarat će o mogućnosti obnove mirovnih pregovora koji stoje od prosinca 2008. (hina/metro-portal)

21.03.2010. 17:06:26
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    DemolitionMan
    21.03.2010. 20:43
    On nije odlučan - on je bezobzirni agresor naoružan do zuba i dovoljno arogantan da misli da može raditi što hoće...Izrael je fašistička i rasistička država, a ovo je samo jedan od izraza njihovog fašizma.
  2. avatar
    Hrvoje
    15.05.2014. 06:25
    Netanyahu, svaka čast. Samo naprijed.
Novi komentar
nužno
nužno