« Hrvatska
objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana
MORE

Iznajmljivači, postanite prijatelji mora 2021.

Porečki aMORE festival moru je i ove godine pripremio 10 jednostavnih preporuka za iznajmljivače, a kako bi sudjelovali u edukaciji turista o važnosti zaštite mora

Budite pametni!
Budite pametni! (Arhiva)
Više o

more

,

iznajmljivači

Mora i oceani pokrivaju preko 70% površine Zemlje, a do sada je istraženo manje od 10% tog golemog prostranstva.

Značenje mora i oceana je višeslojno: reguliraju klimu, opskrbljuju nas kisikom, izvor su hrane i zdravlja, povezuju svijet putem transportnih i komunikacijskih kanala te predstavljaju ogroman energetski potencijal.

Uz to, mora i oceani izvor su nepresušne umjetničke inspiracije, prostor su velikih tajni i misterija te ne poznaju nacionalne granice.

Njihovo zdravlje ugroženo je zagađenjem, prekomjernim izlovom ribe i klimatskim promjenama, a zajednički nazivnik ovom problemu jesu naše loše životne navike i neadekvatno upravljanje tim zajedničkim dobrom, o kojem ovisi i opstanak ljudske vrste.

"Možemo reći da more ulazi u gotovo svačiji dom, budući da gospodarstvo Hrvatske uglavnom ovisi o moru, odnosno turizmu. Hrvatsku je u 2019. godini posjetio gotovo 21 milijun turista, pa bi naš zajednički zadatak i odgovornost trebali uključivati i osvještavanje naših privremenih stanovnika", govore iz aMORE festivala.

Iz tog razloga, aMORE je pripremio niz jednostavnih preporuka koje svaki iznajmljivač može preuzeti, isprintati, personalizirati, uokviriti i na taj način educirati svoje goste.

07.07.2021. 13:41:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.07.2021. 16:49
    Ne valja bacati plastiku
Novi komentar
nužno
nužno