« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
IZLOŽBE

Izložba Vjenceslava Richtera u Veneciji

Na izložbi će biti izložen Richterov ključan arhitektonsko-urbanistički projekt: Sinturbanizam, utopijski projekt temeljen na istraživanju odnosa prostora, vremena, kretanja onih elemenata koji utječu na svakodnevni ljudski život

Predmet to je sve!... Predmet je i arhitektura i slika i plastika!
Predmet to je sve!... Predmet je i arhitektura i slika i plastika! (Galerija Ikona)
Više o

izložba

,

Venecija

,

MSU

,

Vjenceslav Richter

,

Galerija Ikona

Studijska izložba Vjenceslava Richtera pod nazivom 'Predmet to je sve!... Predmet je i arhitektura i slika i plastika!' otvara se 27. rujna u venecijanskoj Galeriji Ikona, u suradnji sa zagrebačkim Muzejom suvremene umjetnosti, izvijestili su iz MSU-a.

Izložba se održava u vrijeme venecijanskoga Bijenala arhitekture i uklapa se u ovogodišnju temu Slobodan prostor (Freespace), koju su odabrale i koncipirale umjetničke direktorice Yvonne Farrell i Schelly McNamara.

Na izložbi će biti izložen Richterov ključan arhitektonsko-urbanistički projekt: Sinturbanizam, utopijski projekt temeljen na istraživanju odnosa prostora, vremena, kretanja onih elemenata koji utječu na svakodnevni ljudski život, ističu iz MSU-a.

Usto, bit će izloženi ključni umjetnički radovi iz ciklusa 'Sistemske skulpture' i 'Sistemske grafike', nastali šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Ideal Vjenceslava Richtera bio je stvaranje humanijeg i kvalitetnijeg života i društva u cjelini, a postići ga je želio eksperimentiranjem i istraživanjem, tražeći mogućnosti sinteze u arhitekturi, skulpturi i slikarstvu.

27.09.2018. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno