« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
IZLOŽBE

Izložba umjetnice Tine Gverović u Francuskom paviljonu

Izložba će biti otvorena do 15. prosinca, radnim danom od 14 do 20 te subotom od 10 do 14 sati.

Izložba Tine Gverović Tijela i stvari, izgubljeno nađeno
Izložba Tine Gverović Tijela i stvari, izgubljeno nađeno (Kultura promjene)
Više o

Tina Gverović

,

izložba

,

Francuski paviljon

Izložba Tijela i stvari, izgubljeno - nađeno autorice Tine Gverović otvorit će se 26. studenoga u 12 sati u Francuskom paviljonu, a uz suglasnost štrajkaškog odbora djelatnika SC-a koji su od 16. studenoga u štrajku zbog nepotpisivanja usuglašenog  Kolektivnog ugovora kojim se reguliraju osnovna radnička prava. Zbog nemogućnosti održavanja izložbe u drugom terminu i ranije preuzetih obaveza, pozivamo vas da podržite i umjetničku i radničku inicijativu.

Izložba će biti otvorena do 15. prosinca, radnim danom od 14 do 20 te subotom od 10 do 14 sati.

Umjetnica je izložbu ostvarila u suradnji s Benom Cainom i Alexisom Taylorom, a instalacija uključuje 6 slika na platnu (Tina Gverović, 200 x 300 cm, akril i gvaš na platnu, 2016.) i audio rad u izvedbi Alexisa Taylora, postavljenog unutar instalacije. Slike i audio element postavljeni su unutar serije skulpturalnih intervencija - koje su osmislili Ben Cain i Tina Gverović - sačinjenih od građevinskog materijala, pijeska, blokova, plastičnih cijevi, vanjske rasvjete i industrijskih svjetala.

Polazišna točka ovog rada serija je šest slika velikih dimenzija nastalih u relaciji s povijesnim kontekstom izlagačkog prostora. Radovi se fokusiraju na različite procese kao što su odjeci, sedimentacije, nakupljanja, povijesti/materijalnosti određene robe za razmjenu i vrijednih dobara, kao i pitanja povezanih s migracijom, viškovima u proizvodnji, tijelima u tranzitu te tijelima u tranziciji.

Tina Gverović diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1997., završila poslijediplomski studij na Jan van Eyck Akademiji u Maastrichtu u Nizozemskoj 2000., te doktorirala na Middlesex Sveučilištu u Londonu 2013. godine. Radi u mediju instalacije, crteža, slike, zvuka, teksta i videa. Njen rad često uključuje dezorijentirajuće instalacije i bavi se pitanjima vezanim uz prostor, teritorij i identitet, te načinom na koji su ti koncepti vezani za imaginarno. Nedavne izložbe uključuju izlaganje na Suzhou Documents - Biennial (Suzhou, 2016.), Umjetničkoj galeriji Dubrovnik (Dubrovnik, 2016.), Raum mit Licht galeriji (Beč, 2015.), Tate Britain (London, 2015.), Tate Modern (London, 2014.), MSUB (Beograd, 2014.), SE8 galeriji (London, 2013.), i Garden of Learning - Busan Biennial (Busan, 2012.). Sudjelovala je na rezidencijalnim programimau Švedskoj (Baltic Art Center, Visby, 2012.), Austriji (Kultur Kontakt, Beč, 2011.), Sjedinjenim Američkim Državama (ISCP, New York, 2006.)

22.11.2016. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno