« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
GALERIJA ROLAND PLANET

Izložba slika i crteža Damira Furlana

Damir Furlan će se predstaviti s prekrasnim slikama i crtežima konja, ali i jelena i pasa, a imat ćemo prilike uživati i u njegovim gravurama i minijaturnom zlatnom reljefu

Da Vinci
Da Vinci (Wikipedia)
Više o

izložba

,

slike

,

crtezi

,

biciklističke staze

,

tehnologija budućnosti

,

vlak je uvijek brži

U Galeriji Roland Planet 23. rujna održat će se izložba jednog od ponajboljih gravera i slikara u regiji Damira Furlana. Izložba će se otvoriti u 18h, a trajat će do 15. listopada.

Damir Furlan već se od najranijeg djetinjstva počeo baviti slikarstvom. Njegovi profesori likovnog zadivljeni njegovim preciznim crtežima, sugerirali su mu da upiše graversku školu koju Damir i završava. Vrlo brzo nametnuo se za jednog od ponajboljih gravera u bivšoj državi.

furlanplakat.jpg
Damir Furlan

Ljubav prema lijepom i kreaciji lijepog ponukala ga je da usavrši i zlatarstvo te je diplomirao i za majstora zlatarstva.

Paralelno s darom u gravuri - odnosno bakrorezu i modeliranju u zlatu, cijelo vrijeme crta i slika.

Bavi se i izradom unikatnih predmeta od srebra i zlata. Likovni izražaj mu je superrealističan, a crtež precizan i iznimno stvaran. majstorski dočarava atmosferu trenutka i duboku prožetost osjećaja. Njegovi konji žive, zarobljeni Furlanovim umjetničkim okom.

Svojom samostalnom izložbom u Galeriji Citroen 2008. godine plijenio je pažnju izvrsnim pejzažima naslikanim uljanim bojama na platnu kao i crtežima olovkom.

Ovaj put predstavlja nam se prekrasnim slikama i crtežima konja, ali i jelena i pasa, a imat ćemo prilike uživati i u njegovim gravurama i minijaturnom zlatnom reljefu konja zarobljenom na predivnoj gravuri u srebru.                        

20.09.2010. 14:12:38
Novi komentar
nužno
nužno