« Kultura
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
KLOVIĆEVI DVORI

Izložba Remek djela iz Muzeja Picasso spremna

Na izložbi su u kronološkom redoslijedu poredani sjajni radovi od Picassovih prvih sačuvanih djela kad je imao samo 14 godina do kasnih slika

Predstavljena izložba Picassovih djela
Predstavljena izložba Picassovih djela (Metro)
Više o

Pablo Picasso

,

izložba

,

ulaznice

,

Galerija Klovićevi dvori

,

zagreb-info

,

Remek djela iz Muzeja Picasso

Izložba Remek djela iz Muzeja Picasso u Parizu spremna je za posjetitelje, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Galeriji Klovićevi dvori. Uz ravnateljicu Marinu Viculin na pressici su bili i ravnateljica Muzeja Picasso Anna Baldassari, pomoćnica ministrice kulture Vesna Jurić-Bulatović, predstavnici sponzora i Grada.

Nakon pressice novinari su imali priliku prvi razgledati izložbu u pratnji Anne Baldassari, a posjetitelji mogu krenuti na put Picassovim stvaralaštvom od 23. ožujka do 7. srpnja ove godine. 

Na izložbi su u kronološkom redoslijedu poredani sjajni radovi od Picassovih prvih sačuvanih djela kad je imao samo 14 godina, preko plavog i ružičastog perioda, protokubizma te analitičkog i sintetičkog kubizma do klasičnog perioda, nadrealističke faze i kasnih slika. 

Picasso je pomaknuo granice umjetnosti i uzdrmao tradicionalne slikarske žanrove. Vladao je svojom epohom bez premca. No, iza čovjeka koji je postao mit i iza tržišne vrijednosti njegova potpisa ostaje složeno djelo umjetnika i slikara, svakako, ali prije svega stvaraoca. 

Ulaznice su od 70 kuna na niže, pa isplanirajte posjetu, jer stvarno ima puno za vidjeti.

22.03.2013. 14:38:08
Novi komentar
nužno
nužno