« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
IZLOŽBE

Izložba Marije Matić u Galeriji CEKAO

Od 26. listopada do 11. studenog 2020. u Galeriji CEKAO, Pučko otvoreno učilište Zagreb, predstavlja se izložba Marije Matić pod nazivom 'Majčina zemlja'.

Majčica zemlja
Majčica zemlja (Arhiva)
Više o

izložba

,

Marija Matić

,

Galerija CEKAO

Od 26. listopada do 11. studenog 2020. u Galeriji CEKAO, Pučko otvoreno učilište Zagreb, predstavlja se izložba Marije Matić pod nazivom 'Majčina zemlja'.

 Iz kataloga (Tanja Škrgatić):
'Marijini radovi načinom slikanja i subjektom ovdje nisu da bi izazvali suosjećanje tamo gdje ga nema, oni su tu u svojem najčišćem obliku kao komentar društva. S tom rečenicom završila sam tekst o seriji radova «Maleni» umjetnice Marije Matić.

Nakon tri godine primjećujem kako je Marija i dalje ostala glasna u svom buntu i potrebi da nas natjera da se zamislimo i revaloriziramo društvene vrijednosti.

Da se priupitamo na koji način smo podložni društvu i u kojoj mjeri ono oblikuje ne samo percepciju lijepog ili ružnog već zadire i u najfragilnije - emocije. Može li nešto biti prirodnije od majčinske ljubavi i istovremeno može li nešto biti društveno neprihvatljivije od odsutnosti iste?'

https://www.pou.hr/novosti/

27.10.2020. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno