« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
IZLOŽBE

Izložba Karle Čurčinski u Galeriji ZILK

Magistra grafike Karla Čurčinski ove godine je sudjelovala na Malom ZILIK-u te osmislila čak dvije različite radionice za djecu

Tekući svemir
Tekući svemir (Arhiva)
Više o

galerija ZILK

,

Karla Čurčinski

Otvorenje samostalne izložbe "Čekanje" akademske umjetnice Karle Čurčinski u četvrtak 17. rujna 2020. s početkom u 19 sati u Galeriji ZILK (Radićeva 13, Karlovac).

Magistra grafike Karla Čurčinski ove godine je sudjelovala na Malom ZILIK-u te osmislila čak dvije različite radionice za djecu.

Na jutarnjoj radionici pod nazivom "Moj svemir" koja je započela čitanjem kratkog ulomka iz knjige Carla Sagana „Pale blue dot" (Plava točka u beskraju) i opisom svemira djeca su saznala da postoje planeti na kojima umjesto kiše padaju dijamanti, sumporna kiselina, staklo i željezo što ih je posebno fasciniralo.

Nakon kratkog uvoda kojem je cilj bio potaknuti djecu na razmišljanje i maštanje, mališani su osmislili vlastite svemire koje su potom oslikali s akrilnim bojama na platnene torbe. Na poslijepodnevnoj radionici pod nazivom "Novi dinosaurusi" djeca su trebala zamisliti kako bi dinosaurusi izgledali da danas hodaju Zemljom te su svoje interpretacije dinosaurusa izveli u tehnici kolaža na kartonu.

14.09.2020. 10:24:00
Novi komentar
nužno
nužno