« Kultura
objavljeno prije 9 mjeseci i 6 dana
IZLOŽBE

Izložba Izvorna razmišljanja Mladena Žunjića

Njegov se opus temelji na dugotrajnom kontinuiranom umjetničkom istraživanju kako motiva tako i kolora i svakodnevnom izravnom suočavanju s impozantnom bijelom praznom površinom ...

Još jedna sjajna izložba Mladena Žunjića
Još jedna sjajna izložba Mladena Žunjića (Miroslav Pelikan)
Više o

izložba

,

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

,

osvrt

Krajem lipnja ove godine, slikar Mladen Žunjić predstavio se je s novom samostalnom izložbom „Izvorna razmišljanja" u zagrebačkoj Galeriji 3A , na Malešnici, s izborom njegovih katrakterističnih velikih formata ulja i akrila na platnu iz različitih ciklusa. Izložba će se moći razgledati tijekom tri tjedna.

Izrazito zanimanje za pojedine motive od ovala, crte, kvadrata , oka,...uz snažni angažman kolora, uz naznake posebno dominantnih boja i sve u uzbudljivom i nepredvidljivom ritmu gibanja, od polaganog do ubrzanog i teško mjerljivog, osobitosti su ovi9h slika, ciklusa, opusa slikara Mladena Žunjića.

Njegov se opus temelji na dugotrajnom kontinuiranom umjetničkom istraživanju kako motiva tako i kolora i svakodnevnom izravnom suočavanju s impozantnom bijelom praznom površinom platna u tegobnom traženju najbolje kompozicije.

Pogotovo ovdje valja istaknuti uz ovaj fino odabrani izbor slika iz različitih ciklusa novije produkcije, kako doista iz nutrine slika izviru kovitlaci energije, umrežuju se u prozirni oblak, nastavljajući kružeći.

Mladen Žunjić slikar je beskompromisnog slikarstva, sve je podređeno nastanku ritma bojom i formama u relativno kratkom vremenu.

Žunjićev opus posebice je i zanimljiv stoga što je gotovo cjelovit realiziran na velikim formatima platna, od jednog metra naviše, s tendencijom daljnjeg povećanja formata uz izniman, eruptivni kolor.

Izložba Izvorna razmišljanja slikara Mladena Žunjića pruža kvalitetan uvid u opus i djelovanje suvremenog umjetnika, donoseći pred nas niz uspješnih likovnih promišljanja

Piše: Miroslav Pelikan
29.06.2019. 10:31:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  ivan
  29.06.2019. 15:31
  E da,bio sam na otvorenju ove izložbe
  Bilo je ugodno druženje i mali domjenak!
  Bravo!
  Odlični radovi
  Ivan
Novi komentar
nužno
nužno