« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
UMJETNIČKA SURADNJA

Izložba 'Izgubljena fox' u Galeriji Miroslav Kraljević

Grupna izložba studenata zagrebačke ALU i londonskog sveučilišta Metropolitan otvorena je do 5. lipnja

Metropolitan London
Metropolitan London (Metropolitan University)
Više o

izložba

,

ALU

,

Sveučilište Metropolitan

,

zagreb-info

,

silikonska narukvica

Izložba 'Izgubljena fox' organizirana je u okviru projekta razmjene studenata Odsjeka za animirani film i nove medije i studenata s Metropolitan University London koji se održava već 5 godina za redom.

Projekt je započeo nizom sastanaka, čitaonica i radionica u kojima studenti zajedno promišljaju mogućnosti i ciljeve projekta. Iako se osnovna tema mijenja iz godine u godinu, često se same nameću teme vezane uz pojam stranog, egzotičnog, turizma, izmještanja / dislokacije i otuđivanja.

Projekt se odvija u dvije glavne faze - pet studenata iz Zagreba odlazi u London, te pet londonskih studenata dolazi u Zagreb. Tijekom boravka u oba grada, studenti sudjeluju u grupnim seminarima i prezentacijama, obilaze izložbe, muzeje, predavanja, barove, pubove itd.

Svaka faza projekta završava izložbom. Nastali radovi često su realizirani kao reakcija na situaciju / na grad i galeriju u kojima ce radovi biti izloženi. Priroda projekta nalaže određenu fluidnost i spontanost u pristupu, a samo iskustvo zahtjeva kontinuirano preispitivanje stavova i predodžbi studenata. Naglasak nije na dovršenosti radova, već često na formiranju početnih stadija rada koji će se ostvariti u nekom kasnijem periodu.  

Sudionici: Nikolina Butorac, Marija Golub, Phil Howe, Jari Kennedy, Tihana Mandušić, Henry Mulhall, Luka Smetiško, Eva Vikstrom, Eva Wilkinson, Josip Horvat

Mentori i koordinatori projekta: Ben Cain i Nicole Hewitt

Galerija Miroslav Kraljević je neprofitna galerija za suvremenu umjetnost, posvećena poticanju, istraživanju, predstavljanju i dokumentiranju suvremenih umjetničkih praksi. Program galerije promovira umjetnike, umjetničke i interdisciplinarne kulturne projekte koji, koristeći se različitim medijima, strategijama i inovativnim modelima rada analitički i kritički reflektiraju sadašnjost.

Operirajući kao otvorena platforma i aktivator 'malih pomaka' unutar i izvan svoje fizičke lokacije, g-mk nastoji djelovati kao polivalentno ishodište progresivne kulturne i umjetničke produkcije koja 'postavlja pitanja.

Radno vrijeme:

Uto - Pet: 12.00 - 19.00
Sub: 11.00 - 13.00

25.05.2010. 15:19:43
Novi komentar
nužno
nužno