« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
IZLOŽBE

Izložba dva skulptora iz Hrvatske u Budvi

Otvorenje izložbe skulptura Petra Hranuellija i Petra Ćuje održat će se u petak, 18. 06. 2021., u MODERNOJ GALERIJI „JOVO IVANOVIĆ“, Cara Dušana 19, Stari grad, Budva, Crna Gora , s početkom u 20.30 sati.

Petar... Hranuelli & Ćujo
Petar... Hranuelli & Ćujo (Arhiva)
Više o

izložba

,

Budva

,

Petar Hranuelli

,

Petar Ćujo

Petar Hranuelli & Petar Ćujo

vrijeme: 18.06.-08.07.2021.

mjesto:  Moderna galerija Jovo Ivanović, Cara Dušana 19, Budva

url:  https://muzejiigalerijebd.me

Otvorenje izložbe skulptura Petra Hranuellija i Petra Ćuje održat će se u petak, 18. 06. 2021., u MODERNOJ GALERIJI „JOVO IVANOVIĆ", Cara Dušana 19, Stari grad, Budva, Crna Gora, s početkom u 20.30 sati. 

Petar Ćujo

Rođen u Zagrebu 30. rujna 1991. Završava Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu 2010. te iste godine upisuje kiparski odsjek Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Akademiju završava 2017. kada stječe naslov magistra kiparstva. Pripada mlađoj generaciji hrvatskih umjetnika, čiji je rad ponajprije vezan uz klasične kiparske forme i tehnike kamene i brončane skulpture. Sudjelovao je na desetak zajedničkih izložbi, radionica i umjetničkih projekata te je imao četiri samostalne izložbe u Zagrebu. Dobitnik je nekoliko studentskih i profesionalnih nagrada u ostvarenju projekata za javnu skulpturu, dobitnik je rektorove nagrade za grupni rad „Hrvatski izumi". Uz ostvarene samostalne i skupne izložbe, životopis mu puni i nekoliko izvedenih i postavljenih skulptura na javnoj površini. Skulpture mu se također nalaze u privatnim kolekcijama u Hrvatskoj i inozemstvu te u galerijama. Član je HDLU-a od 2019. godine. Petar Ćujo živi i djeluje u Zagrebu.

Petar Hranuelli

Rođen u Supetru (27. prosinca 1975.), a do 1994. godine živi u Postirama na otoku Braču. Izlaže od 1994. godine na 56 samostalnih i 108 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, među koje izdvajamo: Otkupna nagrada Venere u medu, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Zagreb (2007.), 1. nagrada žirija za XXVI izložbu malog formata, Šabac (2017., 2020.). 1. nagrada za skulpturu, IV Međunarodno bijenale akta "Marko Krstov Gregorić, Petrovac, Crna Gora "( 2018.), ... O njegovom umjetničkom radu pisali su istaknuti likovni kritičari: Zvonko Maković, Slavko Timotijević, Iva Körbler, Tonko Maroević, Ive Šimat Banov, Draženka Jalšić Ernečić, Nikola Albaneže, Olivera Vukotić, Stanko Špoljarić, Davorin Vujičić, Romana Tekić, Sonja Petrović Jagić, Vesna Bunčić, ... Mnoga djela mu se nalaze u stalnom postavu muzeja, galerija, privatnim kolekcijama kod nas i u inozemstvu (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Italija, Austrija, Srbija, Turska, Engleska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Španjolska, Kalifornija, Čile, Švicarska, ...). Član je HDLU-a od 2006. godine. Živi i stvara u Zagrebu . 

 

17.06.2021. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno