« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ČUJTE I POČUJTE

Izjave tjedna - 3. do 10. listopada

Najzanimljivije hrvatske izjave tjedna za vas je snimio Infopunkt.tv

(Video: Infopunkt.tv)
Više o

izjave tjedna

U tjednu za nama bilo je podosta materijala između kojega se moglo birati najbolje i najgore izjave. Spomenimo premijerkino ulijevanje nade u ranije ukidanje harača koji je prema njezinom mišljenju bio jedino rješenje za financijske probleme. Zanimljivo je kako kreatori problema uvijek imaju samo jedno, najgore rješenje.

Prisjetit ćemo se još jednog bisera - "da trebamo biti ponosni jer smo na početku završetka posla za ulazak Hrvatske u EU", koji se također pripisuje elokventnoj poetskoj duši koja muku muči obnašajući dužnost šefice Vlade. Početak završetka je inače dobra stvar, ali ne ako iz godine u godinu uvijek počinje, a nikako ne završava.

Valja spomenuti i 'prepucavanje' na relaciji Jandroković-Mesić. Sukob je izbio u dalekoj Švicarskoj zbog zabrane koncerta izvjesnom pjevaču što je ministra vanjskih poslova navelo da se upusti u slanje prosvjednih nota. To je, složit ćete se, bilo od presudne važnosti za diplomaciju i moralo se, za razliku od ostalih vanjskopolitičkih problema koji nas guše, promptno riješiti. Priču je nakon razmjene pisama zaključio predsjednik Mesić rekavši "on (Jandroković) je poslao obavijest da će i ubuduće to činiti, a ja mislim da neće", što je jedan od rijetkih 'autoritarnih' izleta u višegodišnjoj predsjedničkoj retorici.

Bilo je tu još koječega, no ovaj put lovorike će ponijeti predsjednički kandidat dubokog tona i ministar plitke misli (onaj zdravstveni).

1. Nadan Vidošević, kandidat za predsjednika države, podvrgao se operaciji glasnica, a kao svaki pacijent koji ide 'pod nož' osjetio je određene strahove, prvenstveno da ne postane piskutav

2. Darko Milinović, ministar zdravstva i socijalne skrbi imao je "dobar dio jutarnjeg dana", otišao je na čaj jer zbog želučanih problema više ne pije kavu, a u nepoznatom kafiću se oduševio vidjevši da je vlasnik samoinicijativno odvojio nepušački od pušakog dijela

10.10.2009. 13:14:25
Novi komentar
nužno
nužno