« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
PRIČALO SE...

Izjave tjedna - 24. do 31. listopada

Beru se masline, ide se na sanjkanje, 'prći' se po HTV-u i zahtjeva sportske kazne, a Borut Pahor je premijer RH...

(Video: Infopunt.tv)
Više o

izjave tjedna

U tjednu za nama, čije su turbulencije oko Podravke na domaćem i arbitražnog sporazuma na vanjskom planu kulminirale ostavkom potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, nije manjkalo izjava vrijednih izdvajanja.

Prve dvije u nizu ispalio je predsjednik republike Stjepan Mesić. Osvrčući se na prihvaćanje sporazuma o arbitraži Mesić je novinarima poručio da 'vjerovanje' ne stanuje na Pantovčaku.

U sljedećem osvrtu predsjednik se kroz agronomiju dotaknuo Podravke i SMS-a i to, teško je ne primjetiti, spominjući između ostalog i simbole kršćanstva - masline, smokve i vinovu lozu za koju je, prebacujući lopticu predsjedniku HSS-a Josipu Friščiću, poručio da "dobro zna što je vinova loza". Set tako ostaje nedovršen jer se ne zna tko tu pije a tko plaća, ali srećom zna se tko se na kraju crveni.

Premijerka Jadranka Kosor od uspinjanja na čelo Vlade razvila je vrlo dobre odnose sa svojim slovenskim kolegom Borutom Pahorom. Niti jedan njihov susret ne prolazi bez pregršta srdačnih osmjeha i uvijek se raduju sljedećem susretu. Tako je Kosor Pahoru prilikom zadnjeg sastanka poručila kako se nada i zimskom druženju, po mogućnosti na sanjkanju jer ona na žalost ne skija. Vjerojatno se radi o oprezu zbog bolnog koljena, ali premijerka vjerojatno zna da se čak i kod takvih bezazlenih aktivnosti nikada ne valja previše opustiti jer nikad se ne zna tko će koga nasanjkati.

Potpredsjednica HGK za međunarodne odnose Dunja Konjevod ovotjedni je pobjednik. Očito se radilo o svojevrsnoj tremi kada je Borut Pahor u HGK proglašen predsjednikom hrvatske Vlade, ali takvo što, moramo priznati, baš i ne priliči osobi zaduženoj za međunarodne odnose. Šteta je što nije bio prisutan i HDZ-ov predsjednički kandidat da pozdravi premijera Srbije.

Predsjednik HND-a Zdenko Duka osvrnuo se na situaciju najavljenih otpuštanja novinara na HTV-u. Kratko i jasno HTV nije privatna prćija, rekao je Duka. Iz njegovih usta preko nečijih ušiju u ladicu na Prisavlju, a od tuda, zna se...

Trener NK Dinama Krunoslav Jurčić ostao je šokiran kaznom koju je UEFA izrekla zagrebačkom klubu. Jurčić smatra da su tri boda manje i dvije utakmice pred praznim tribinama drastična, surova i nesportska kazna. Trener možda smatra da je ponašanje navijača u Temišvaru, zbog kojeg je kazna izrečena, bilo sportsko pa stoga zaslužuje i pravednu, 'sportsku' kaznu.

31.10.2009. 01:05:56
Novi komentar
nužno
nužno