« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
gajica:

Izjava HSP-ova čelnika o proračunu je rasistička

Danijel Srb iz Hrvatske stranke prava izjavio je da proračun za 2010. godine izgleda poput onoga iz SAO Krajine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Ratko Gajica

,

Danijel Srb

,

proračun 2010.

,

sao krajina

,

srpska manjina

SDSS-ov zastupnik Ratko Gajica danas je rasističkim ispadom nazvao izjavu HSP-ova čelnika Danijela Srba da prijedlog državnog proračuna za 2010. sliči na proračun "SAO Krajine", jer, smatra pravaš, uglavnom pomaže samo općine u kojima žive Srbi, i to sredine iz kojih je tijekom Domovinskog rata kretala agresija na hrvatska sela i gradove.

Gajica je novinarima u Saboru potvrdio da su predloženim proračunom predviđena veća sredstva za lokalne jedinice u 15 županija, 16 gradova i 44 općine, te da u većem dijelu tih sredina Srbi žive pretežito ili u velikom broju.

Riječ je, dodaje, o relativno malim sredstvima koja su unaprijed određena i po objektivnim kriterijima, a koja, ističe, uglavnom služe za elementarno preživljavanje na tim siromašnim područjima.

"To samo pokazuje kakva je situacija tih lokalnih jedinica i kakav je položaj tih ljudi, govori o tome da je njima potrebna elementarna socijalna pomoć za preživljavanje", rekao je Gajica. "Prokazivati taj institut i cijelu ovu situaciju, pa i prijedlog proračuna, kao pomoć Srbima, prije svega je, bit ću malo tvrd, neka vrsta rasističkog prokazivanja i rasističkog ispada", naglasio je. Gajica je istaknuo da intencija proračuna, niti njegov sadržaj, ni na koji način nisu "pomaganje Srbima". (hina/metro-portal)

27.11.2009. 14:42:53
Novi komentar
nužno
nužno