« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NESMOTRENOST

Izgred Gordona Browna: Nazvao udovicu 'zadrtom' pa se ispričao

Gordon Brown je u srijedu razgovarao sa starijom ženom, Gillian Duffy, u okviru predizborne utrke, što je televizija izravno prenosila

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Gordon Brown

,

laburisti

,

Glenn istraživački centar

Britanski premijer Gordon Brown ispričao se u srijedu zbog toga što je udovicu s kojom je razgovarao nazvao "zadrtom", ne znajući da mu je mikrofon bio uključen.

Izgred koji su televizije prenosile jedna za drugom, mogao bi dodatno otežati zadaću laburističkog čelnika koji u anketama ne stoji baš najbolje, tjedan dana prije parlamentarnih izbora 6. svibnja. Gordon Brown je u srijedu ujutro, u prigodi posjeta Rochdaleu, na sjeverozapadu Engleske, razgovarao sa starijom ženom, Gillian Duffy, u okviru predizborne utrke, što je televizija izravno prenosila.

Nakon kratkog razgovora koji se vodio na temu useljeništva i poreznog sustava, premijer je, vraćajući se prema službenom automobilu kojim je išao na idući skup, rekao jednom od suradnika: "Ovo je katastrofa, nisu mi trebali prirediti susret s tom ženom. Čija je to bila ideja? To je doista smiješno". "Koja je to zadrta žena", dodao je.

Premijer je zaboravio skinuti mikrofon koji je nosio za raniji intervju, pa su njegove izjave u srijedu objavile sve britanske televizije. Brown, čija stranka u većini anketa zaostaje iza konzervativaca i liberalnih demokrata, ispričao se nekoliko minuta poslije. "Najiskrenije se ispričavam gospođi. Ne mislim da je zadrta", rekao je Brown za radio BBC. Brownov je glasnogovornik zatim dodao da je premijer osobno nazvao gospođu Duffy. (hina/metro-portal)

28.04.2010. 22:13:00
Novi komentar
nužno
nužno