« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
DIPLOMACIJA

Izgledni budući kineski predsjednik u posjetu Washingtonu

Stručnjaci za kinesku politiku smatraju da će Xi Jinping gotovo sigurno naslijediti Hua prvo na čelu kineskih komunista u jesen 2012., a zatim i na čelu države na proljeće 2013

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Kina

,

Xi Jinping

,

SAD Kina

Američko predsjedništvo objavilo je kako će Bijeloj kući 14. veljače u posjet doći Xi Jinping, aktualni kineski potpredsjednik i najizgledniji kandidat za budućeg predsjednika ove najmnogoljudnije zemlje na svijetu, prenosi Hina.

Tijekom posjeta Washingtonu potpredsjednik Xi će se sastati s američkim predsjednikom Barackom Obamom, potpredsjednikom Joe Bidenom i drugim visokim dužnosnicima na razgovorima o nizu bilateralnih, regionalnih i svjetskih pitanja, dodala je Bijela kuća u priopćenju.

Taj je posjet dogovoren tijekom susreta Baracka Obame s kolegom Hu Jintaom, koji je posjetio Washington 19. siječnja 2011.

Stručnjaci za kinesku politiku smatraju da će Xi Jinping gotovo sigurno naslijediti Hua prvo na čelu kineskih komunista u jesen 2012., a zatim i na čelu države na proljeće 2013.

Obamina administracija sa zanimanjem želi čuti Xijeva stajališta o svojetskim pitanjima i načinima na koji namjerava rješavati ona osjetljiva među njima.

24.01.2012. 09:52:00
Novi komentar
nužno
nužno