« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
JOSIP KREGAR:

Izbjegavanje sučeljavanja znak je bahatosti i oholosti

Kregar vjeruje da su građani razumni i odgovorni birači koji znaju što su izborni trikovi.

(Saša Midžor Sučić, CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Josip Kregar

,

lokalni izbori

,

sučeljavanje

,

Thompson koncert Trg

Nezavisni kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Josip Kregar izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da njegov protukandidat Milan Bandić izbjegava javno sučeljavanje što je "znak bahatosti i oholosti, ali i znak nepoznavanja i nepoštivanja demokratskih standarda".

Kregar se založio za ravnopravnost i jednako tretiranja kandidata u medijima, poručivši kako gradonačelniku ne priliči da u predizborno vrijeme otvara škole ili vrtiće, skupove u kojima je grad sponzor ili donator.

"Danas je izašla knjižica 'Zagreb zdravi grad' koju financira gradsko Poglavarstvo, a u kojoj piše isključivo o uspjesima Milana Bandića. Sva sredstva proračuna stoje na raspolaganju vlasti u gradu", kazao je napomenuvši da tako kandidati ne mogu postići ravnopravnost u nadmetanju.

Vezano za predstojeći koncert Marka Perkovića Thompsona na Trgu bana Jelačića, kazao je kako u svom priopćenju nisu osporili pravo održavanja koncerta već su postavili pitanje ravnopravnosti kandidata u izbornoj utakmici, tražeći da se Milanu Bandiću zabrani korištenje koncerta u predizborne svrhe.

"Svojim podneskom nismo osporili pravo održavanja koncerta i slobode izražavanja, već smo postavili pitanje ravnopravnosti kandidata u izbornoj utakmici i pravila izborne šutnje", rekao je Kregar. Dodao je da vjeruje da su građani razumni i odgovorni birači koji znaju da su izborni trikovi način podcjenjivanja pamćenja birača i njihovih osjećaja. Ono što osporavamo je manipulacija osjećajima za izbornu promidžbu, poručio je. Predlaže da Državno izborno povjerenstvo (DIP) dostavi žalbu Ustavnom sudu, kako bi se pokrenuo izborni spor, a Ustavnom sudu da uvaži žalbene prigovore.

Komentirajući plaćene oglase braniteljskih udruga Grada Zagreba u kojim se proziva Kregar, rekao je da branitelji nisu bili informirani o njihovom zahtjevu, odnosno, da ih je netko krivo informirao. Izrazio je žaljenje što se na takav način podcjenjuju branitelji i od njih se traži da budu publika koja ne razmišlja i ne čita ono što su predizborni nastupi. (hina/metro-portal)

28.05.2009. 14:08:10
Novi komentar
nužno
nužno