« Sport
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
RIJEKA

Izašao prvi broj novog dnevnog lista 'Sport plus'

Na 32 stranice novog lista čitatelji mogu pronaći teme vezane uz različite sportove, ali i male osvrte na politička i gospodarska zbivanja

(Željko Šop/Cropix)
Više o

Rijeka

,

Sport plus

,

Novi list

Prvi broj novih hrvatskih sportskih novina "Sport plus" izašao je večeras iz tiska u tiskari riječkoga "Novog lista".

"Sport plus" će se od sutra prodavati po cijeni od pet kuna. Prvi broj je tiskan na 32 stranice od kojih je pola posvećeno nogometu, a ostatak drugim sportovima. Uz praćenje i analizu klasičnih sportova jedna rubrika je namijenjena kladionicama i kartaškim igrama, posebno u posljednje vrijeme popularnom pokeru. Jedna stranica odvojena je za izvansportske vijesti iz domene politike, gospodarstva ili crne kronike.

Središnja tema prvog broja je namještanje rezultata nogometnih utakmica u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi. Izdvajaju se još razgovor s košarkaškim stručnjakom Jasminom Repešom koji ističe da tim razgovorom "zatvara hrvatsku košarkašku stranicu", razgovor s nogometnim trenerom Nenadom Gračanom koji zaključuje da je NK "Rijeci" nanijeta nepravda 1999. godine sprečavanjem osvajanja prvenstva i to, kako je rekao, jer je prvenstvo trebala osvojiti tadašnja "Croatia, te je bilo važnije zadovoljavati neke stvari bivšeg predsjednika".

Glavni urednik "Sport plusa" je Goran Drenjak, u uredništvu radi dvadesetak novinara, a s listom surađuje još toliko novinara.

Središnja redakcija je u Rijeci, a dodatne redakcije su u Zagrebu i Splitu. Nakladnik je tvrtka "Nova revija" u potpunom vlasništvu "Novog lista". Osim u Rijeci, "Sport plus" tiskat će se i u Splitu i Osijeku kako bi novine što brže dolazile do čitatelja. (hina/metro-portal)

02.12.2009. 22:00:40
Novi komentar
nužno
nužno