« Zagreb
objavljeno prije 15 godina
VESELA SJEDNICA

Izabrani dužnosnici Gradske skupštine

Glavna 'faca' sjednice bio je najstariji zastupnik Ćiro Blažević s izjavama tipa "je.. ga, kad treba prisegnuti njega nema"

(Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

Gradska skupština

,

Tatjana Holjevac

,

Morana Paliković Gruden

,

Jasen Mesić

,

Josip Kregar

,

Boris Šprem

,

Miroslav Ćiro Blažević

,

zagreb-info

Boris Šprem iz SDP-a na današnjoj utemeljiteljskoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine jednoglasno je izabran za predsjednika. Za potpredsjednike su izabrani Tatjana Holjevac (nezavisna lista), Morana Paliković-Gruden (HNS), Jasen Mesić (HDZ) i Josip Kregar (nezavisna lista Velimira Sriće). Za tajnicu je izabrana Jadranka Blažević, a za njezina zamjenika Predrag Fleš.

Zastupnici su danas izabrali predsjednika i članove mandatnog povjerenstva, odbor za izbor i imenovanja, te odbor za statut, poslovnik i propise. Sjednici su uz ostale nazočili vladina izaslanica ministrica Marina Matulović-Dropulić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa svojim zamjenicima, rektor zagrebačkog Sveučilišta, predstavnici sudbene vlasti i drugi.

Šprem je nakon izbora izjavio da gradsku skupštinu vidi kao demokratsku ustanovu otvorenu građanima, kao mjesto razgovora i dogovora te donošenja odluka zasnovanih na Ustavu, zakonu i statutu, na dobrobit svih Zagrepčana. Istaknuo je da će se kao predsjednik skupštine zalagati da sva tijela i pojedinci u gradskoj skupštini djeluju na dobrobit grada i građana, te da će se na nacionalnom planu zalagati da se lokalnoj i regionalnoj samoupravi osigura veća autonomija u raspolaganju većim financijskim sredstvima.

Tijekom glasovanja za potpredsjednike Gradske skupštine predsjednik Kluba HSS-a i HSLS-a Darko Vuletić istaknuo je kako taj klub neće glasovati za kandidatkinju HNS-a Moranu Paliković-Gruden, ocijenivši da je HNS trojanski konj oporbe.

Sjednicu je otvorio i do izbora predsjednika skupštine vodio najstariji zastupnik Miroslav Ćiro Blažević, istaknuvši da mu nije lako biti najstariji. Iako je ozbiljnim ocijenio posao gradskog zastupnika, kad su prisezali, Blažević je svojim pošalicama 'opustio' sjednicu. Zoranu Milanoviću (SDP) zahvalio se na prisezi rekavši "Hvala, Zoki", zastupnika SDP-a Marina Knezovića nazvao je "Karin Knezović", a Radimira Čačića (HNS) proglasio je kurpulentnim. Izostanak zastupnika Stjepana Fiolića (HDZ) koji u tom trenutku nije nazočio prisezi Blažević je komentirao riječima "je.. ga, kad treba prisegnuti, njega nema".

Izvor: Hina

17.06.2009. 14:42:38
Novi komentar
nužno
nužno