« Sport
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
MAMIĆ

Ivanković: Dosta mi je uvreda!

Izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić objavio da je Zvonimir Soldo novi trener Dinama

Fotografija vijesti
Više o

Dinamo

,

Branko Ivanković

Nakon četrnaest mjeseci vladavine, s osvojenom dvostrukom krunom i manjom enciklopedijom oborenih rekorda u prtljazi, Branko Ivanković je napustio Maksimir, a na njegovo mjesto je stigao dosadašnji trener juniora Zvonimir Soldo!
Ivanković je podnio neopozivu ostavku nakon suludog ispada Zdravka Mamića na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske. Dinamov dopredsjednik, isprovociran porazom protiv Hajduka, utrčao je u svlačionicu te izvrijeđao momčad i trenera, koji je u tom trenutku davao izjave novinarima.

Sljedećeg jutra Branko Ivanković je gutao knedle čitajući kako se dopredsjednik kočijaški obračunava sa ženskim članovima njegove obitelji. Ništa bolje u novom nastavku feljtona ‘moj obračun s njima’ nisu prošli ni njegovi asistenti.

Jučer je uoči treninga Ivankoviću i njegovu asistentu Rajku Magiću bilo dovoljno da se pogledaju pa da shvate kako im je vrijeme u Maksimiru odzvonilo. U času su donijeli odluku o abdikaciji i predstavili je šokiranim igračima, odmah zatim i braći Mamić. Nakon toga su Ivanković i Magić pozvali novinare u obližnji Maxi pub, dok su Mamići požurili obavijestiti igrače da drže jezik za zubima.

- Mamić nam je zabranio de dajemo izjave. Ovo mi se događa prvi put u 17 godina karijere - rekao je Georg Koch.
Ivanković se od Maksimira oprostio u gospodskoj maniri, bez rešetanja po dojučerašnjim poslodavcima:

- Odlazim jer sam osjetio da je Mamićeva ljutnja prevelika i da nastavak suradnje više nije moguć. Bila je riječ o Dvoranskom prvenstvu Hrvatske, natjecanju koje smo u startu odlučili igrati s kombiniranim sastavom i zbog toga mi je ovakav žestok Mamićev nalet još neprihvatljiviji. Bez obzira na okolnosti rastanka, odlazim bez zamjerki. Nije nikakva demagogija kada kažem da ovo razdoblje u Maksimiru doživljavam kao jedno od najljepših u karijeri  - rekao je Ivanković.

Dinamo prestao s bojkotom udruge prvoligaša Dinamo od danas više neće bojkotirati rad Udruge prvoligaša! ‘Štrajk’ je završio i Zdravko Mamić je odlučio pomoći svom ‘prijatelju’ Igoru Štimcu. Da je njihov odnos sve bolji, jasno se dalo naslutiti na Dvoranskom prvenstvu kada se nisu razdvajali jedan od drugoga.

Zdravko Mamić cijeli se dan nije izjašnjavao, ali onda navečer - spektakl! Gostovao je u televizijskoj emisiji ‘Ćiroskop’ kod svog kuma i potvrdio da će se Soldo prihvatiti trenerskog posla. Bivši reprezentativac odluku je saznao na skijanju i odmah ‘poletio’ za Zagreb.

- Oduševilo me kako je Štimac to organizirao i kako je predan poslu. I zato ću biti njegov vojnik u Udruzi - rekao je Mamić u ‘Ćiroskopu’.- Zvonimir Soldo je neokrnjen. Imao je veliku karijeru i završio je jednu od najcjenjenijih trenerskih škola. Evo mu prilike da se dokaže - rekao je Mamić.

Piše: jl, mex
17.01.2008. 00:44:55
Novi komentar
nužno
nužno