« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
kod druida

Isus je boravio u Engleskoj?

Mnogi istražuju teoriju da je Isus kao dječak posjetio Englesku u potrazi za obrazovanjem, a neki kažu i da je tamo osnovao crkvu

(Wikipedia)
Više o

Glastonbury

,

Isus Krist

,

Gordon Strachan

,

And Did Those Feet

,

Ted Harrison

,

Isus rani život

,

Isus Engleska

,

William Blake

Kako Novi zavjet ne objašnjava predobro rani život Isusa Krista, nastale su velike rupe koje pokušavaju popuniti razne inozemne teorije o tome kakav je Sin Božji bio kao dječak. No, među svim mitovima najzastupljenija je teorija koja kaže da je Isus posjetio Britaniju. Tu je ideju oživio William Blake u svom djelu Jeruzalem.

I novi dokumentarni film o Isusu Britanca Gordona Strachana oživljava ovu teoriju. U filmu 'And Did Those Feet' ('Jesu li ta stopala') se tvrdi da je Isus bio na obrazovnom putovanju u Glastonburyju. Film istražuje ideju da je Isus u pratnji svog navodnog ujaka Josipa iz Arimateje boravio na jugozapadu Engleske.

Ne iznenađuje činjenica da se u dokumentarcu ne zaključuje je li stvarno bio tamo, no filmaši kažu da iako posjet nije dokazan, ipak je moguće da se to dogodilo. Teorija je da je došao morskim putem, slijedeći poznate trgovinske puteve.

Gordon Strachan kaže da je Isus vjerojatno došao kako bi poradio na svom obrazovanju. Engleska je tada bila napredna u znanosti, a posebno je jaka bila matematika.

Redatelj filma Ted Harrison kaže da je ''Isus bio znatiželjan mladić'', prenosi Daily Mail. ''Znamo da postoji velika rupa u znanju o Isusovom životu od njegova rođenja do trenutka kad je počela njegova misija. Morao je naučiti što su tada druidi poučavali o astronomiji i geometriji''.

Tvrdi se i da je Isus sagradio kapelicu u Glastonburyju. Kad je teolog sv. Augustin prije 1.400 godina čuo za to, pisao je Papi kako bi mu to rekao.

''Konkretan dokaz je svjedočenje sv. Augustina da je u Glastonburyju bila mala zgrada ili crkva koju je osnovao Isus'', kaže Harrison.

I Harrison priznaje da nema arheoloških ostataka koji bi potvrdili ovaj mit, ali da su ''istražujući ovu legendu otvorili novi pogled na rano krčćanstvo''.

26.11.2009. 14:09:30
Novi komentar
nužno
nužno