« Hi-tech
objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana
NOVOSTI

Istraživanje Vibera oko povratka u školu

Prema rezultatima Viberove ankete u 24 zemlje Europe, 73% korisnika popularnog appa koji su sudjelovali u anketi aplikaciju će koristiti za istovremeno održavanje kontakta s učiteljima, učenicima i roditeljima

Viber misli za vas
Viber misli za vas (Arhiva)
Više o

škola

,

Viber

,

Rakuten

Rakuten Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za sigurnu i besplatnu komunikaciju, prezentirala je rezultate globalne ankete u kojoj je sudjelovalo oko 185.000 sudionika. Anketa, provedena u 24 zemalja diljem svijeta uključujući i Hrvatsku, pokazala je da korisnici uvelike koriste Viber usporedno s drugim alatima za online nastavu i učenje kako bi ostali u kontaktu te kvalitetno i redovito komunicirali.

Na svjetskoj razini, više od 70% korisnika je reklo da će koristiti Viber u nadolazećoj školskoj godini kako bi međusobno ostali povezani s roditeljima, nastavnicima i učenicima.

Već su prošli mjeseci od početka COVID-19 pandemije te neki obrazovni sustavi i ustanove još uvijek istražuju mogućnosti kako kvalitetno provoditi nastavu u mojoj školskoj godini.

U mnogim državama, učenici će se fizički vratiti u školu te provoditi mjere socijalne distance.

Drugi će se pak osloniti na hibridni model, ili čak u potpunosti prijeći na online nastavu - opciju koja postaje sve popularnija.

Više od 71% korisnika, koji su u službenom Viberovom communityju za Hrvatsku odgovorili na anketu o organizaciji nove školske godine, smatra da bi nastava trebala započeti u školama.

Isto je pitanje postavljeno i u specijaliziranom communityju za nastavnike - 68% nastavnika odgovorilo je da bi školska godina trebala započeti u školama.

Svi modeli će, međutim, zahtijevati implementaciju novih metoda obrazovanja kako bi se što je više moguće zadržala "normalnost" te se djeci i mladima omogućio pristup potrebnim resursima. Viber trenutačno služi nastavnicima i učiteljima kao neophodan podrška u tom procesu neovisno o tome nalaze li se online ili offline, u učionicama ili doma.

U prosjeku, 22% korisnika ankete izjavili su da koriste Viber na desktopu ili tableu kao primarni alat u obrazovanju.

Postoci za Mađarsku i Ukrajinu još su veći - skoro 27% tj. 24% korisnika izjavilo je da koriste Vibera u edukacijske svrhe.

Druge zemlje uključene u globalnu anketu su s područja Zapadne Europe - Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i Njemačka, kao i zemlje iz azijsko-pacifičkog područja, Bliskog Istoka te Sjeverne Afrike.

Iznenađujuće, većina anketiranih korisnika izjavilo je da će koristiti Viber u nadolazećoj školskoj godini kako bi komunicirala ne sami s nastavnicima I učenicima već I s - roditeljima.

Široki raspon Viberovih opcija - platforma u sebi objedinjuje usluge video chata, grupnih chatova i anketa, sve osigurano s iznimno visokom razinom sigurnosti i obostrane enkripcije - čini Viber idealnim suplementarnim alatom koji podržava i online i offline obrazovni proces.

"Prije godinu dana, obrazovani proces koji je 100% remote činio se kao veoma daleka verzija budućnosti, No, zbog COVID-19 krize, svi smo bili svjedoci tome da se ta verzija budućnosti ostvarila u samo par tjedana. Kao roditelj koristim Viber za komunikaciju s svojom djecom jer je trenutačno najsigurnija opcija te želim zaštititi našu privatnost, podatke i razgovore od drugih kompanija koje ih mogu zlorabiti. No u zadnjih nekoliko mjeseci primijetio sam da mnogi roditelji, učenici i nastavnici diljem svijeta koriste Viber kako bi ostali u kontaktu te nastavili s obrazovnim procesom. Veoma smo ponosni što možemo pružiti ovakvu dozu fleksibilnosti i sigurnosti svima uključenima u ovaj proces" izjavio je Djamel Agaoua, CEO Rakuten Vibera.

Kako bi pomogli nastavnicima u "novom normalnom" te podržali obrazovni proces, Rakuten Viber je pokrenuo mnogo lokalnih communityja za nastavnike diljem Europe u kojima su na jednostavan način prezentirane različite funkconalnosti koje podržavaju cjelokupni obrazovni proces.

Za Hrvatsku možete pronaći Community Viber vodič za nastavnike na ovom linku.

Nove mogućnosti i opcije unutar Vibera, kao što su podsjetnici u My Notes, poboljšanja medijske galerije, također će biti lansirane u nadolazećim tjednima.

Krajem rethodne školske godine Viber je diljem svijeta bio korišten za različite edukacijske opcije.

Temeljem internog istraživanja, interno napravljenim ranije ove godine od strane Vibera u 8 zemalja CEE regije, 65% nastavnika reklo je da koriste Viber kao alat koji podržava komunikaciju između nastave.  

01.09.2020. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno