« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Isprika za stradale vojnike u Afganistanu

Afganistanski predsjednik je u ime svog naroda izrazio duboku sućut.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Nicolas Sarkozy

,

Afganistan

,

Hamid Karzai

,

ubijeni vojnici

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai izrazio je u srijedu sućut Francuskoj u ime afganistanskog naroda, nakon susreta s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem koji je došao odati počast desetorici francuskih vojnika ubijenih u napadu talibanskih pobunjenika.

"Želim francuskom narodu izraziti sućut i bol afganistanskog naroda zbog pretrpljenog gubitka. Francuska je iskreni prijatelj i velika potpora Afganistanu. Iskreno smo ožalošćeni i potreseni", kazao je Hamid Karzai.

"Želim francuskom narodu izraziti sućut i bol afganistanskog naroda zbog pretrpljenog gubitka"Hamid Karzai

U ponedjeljak je francuska vojna ophodnja upala u talibansku zasjedu pedesetak kilometara istočno od Kabula, pri čemu su ubijena desetorica francuskih vojnika, a 21 vojnik je ranjen.

"Širenje nasilja može se izravno povezati sa slabljenjem naše pozornosti i naših saveznika prema uporištima, centrima za uvježbavanje i financijašima terorista i talibana i ne budemo li ništa poduzimali protiv toga i dalje ćemo trpjeti", ocijenio je afganistanski predsjednik.

Afganistanske vlasti optužuju Islamabad da se dovoljno ne trudi spriječiti ulazak afganistanskih talibana i boraca Al Qaide u Afganistan s izoliranih planinskih područja u Pakistanu. (HINA)

20.08.2008. 13:13:35
Novi komentar
nužno
nužno