« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
demanti

Isprika i demanti vijesti o uhićenju profesora Ekonomskog fakulteta

Sukladno Zakonu objavljujemo demanti vijesti da je zapečaćena soba profesorice Ivane Mamić Sačer

U vijesti o privođenju profesora s Ekonomskog fakulteta koju smo prenijeli 18. rujna 2008. pozivajući se na neslužbne izvore prenesene s hrvatskih portala naveli smo kako se neslužbeno saznaje da je zapečaćen kabinet nekih profesora s fakulteta.

Objavljeno je da "prema prvim neslužbenim informacijama inspektori su se na Ekonomskom fakultetu prvo zaputili profesoru Silviju Orsagu, a zapečaćena je i soba profesora Borisa Siseka i Ivane Mamić Sačer. Detaljan pretres trenutno se vodi u tajništvu fakulteta, a policija je pokucala i na vrata dekana Darka Tipurića."

Demanti odvjetnika doc. dr. sc. Sačer, Mladena Dragičevića i Nikše Valjala prenosimo u cijelosti i ispričavamo se prof. Ivani Mamić Sačer na objavi pogrešne informacije. 

Informacije o pečaćenju kabineta Ivane Mamić Sačer, a sve u kontekstu imena osumnjičenih, počinjenja kaznenih kaznenih djela te istražnjih radnji USKOK-a i policije u potpunosti su netočne, te se u njima iznose neistine zbog kojih je nastala nenadoknadiva šteta ugledu, časti, dostojanstvu i imenu gospođe doc. dr. sc. Ivane Mamić Sačer.
Kako naša stranka i njen kabinet durađuje s mnogim znanstvenim i poslovnim subjektima u Republici Hrvatskoj i izvan nje, te je u svakodnevnom kontaktu sa studenitima koji su čitatelji i korisnici Vašeg internet portala, počinjena joj je i tečko nadoknadiva šteta u pforesionalnom životu, te ovim ističemo da
- naša stranka i njen kabinet nisu u nikakvoj vezi s radnjama USKOK-a i policije iz akcije INDEX
- njen kabinet nije pretresan i pečatiran,
- dana 18. rujna 2008. g. s našom stranikom nisu kontaktirali niti policija niti USKOK, a nažalost niti novinari
- Gospođa dr. sc. Ivana Mamić Sačer nikada nije bila osumnjičena niti optužena za kazneno djelo pa niti za kaznena djela koja se navode u Vašem članku.

21.10.2008. 15:30:33
Novi komentar
nužno
nužno