« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ŠOK U NJEMAČKOJ

Islamistički borac s Kosova ubio američke vojnike u Frankfurtu?

Policija sumnja da je napadač 21-godišnjak s Kosova koji se na internetu predstavljao kao islamistički borac

Njemačka policija
Njemačka policija (Wikipedia)
Više o

ubojstvo

,

Frankfurt

,

američki vojnici

Američki mediji oružani napad na svoje vojnike u Frankfurtu povezuju s terorizmom, iako njemačka policija napominje da je još prerano govoriti o tome je napad u kojem su ubijena dvojica pripadnika američkog zrakoplovstva čin islamističkog terorizma, prenosi Hina. 

Za ubojstvo dvojice pilota i ranjavanje dvojice u frankfurtskoj zračnoj luci, koja je glavna tranzitna točka za američke snage u Europi, njemačke vlasti terete muškarca s Kosova. On je na američki vojni autobus zapucao dok je autobus stajao ispred Terminala 2 nakon čega je uhićen.

Glasnogovornik policije rekao je da je prerano govoriti o tome je li napad bio politički motiviran ili je riječ o planiranom terorističkom činu, prenosi The Christian Science Monitor.

Osumnjičeni za napad je 21-godišnji muškarac s Kosova koji živi u Frankfurtu i koji se na internetu predstavljao kao islamistički borac, rekao je glasnogovornik frankfurtske policije Manfred Fuelhardt. Američki dužnosnici u Washingtonu izjavili su da nema izravnih dokaza koji bi napadača povezali s bilo kojom terorističkom organizacijom, izvijestio je The New York Times.

US Air Force potvrdio je da su sve žrtve napada bili piloti, no glasnogovornica Beverly Mock rekla je da ne može objaviti njihov idenitet.

Njemačka premijerka Angela Merkel kazala je da će Njemačka poduzeti sve što može kako bi se istražilo što se dogodilo. "To je strašan incident i Njemačka će učiniti sve da se razjasni taj slučaj", kazala je Merkel, kako prenosi Deutsche Welle. "Ne znamo detalje ali želim izraziti koliko sam šokirana", rekla je Merkel.

03.03.2011. 09:33:00
Novi komentar
nužno
nužno