« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
AKO VAM TREBA...

Iskoristi novu Back to School akciju i opremi se

Računalo nije više stvar pomodnosti, već potrebe koju generira obrazovanje, napredak u tehnologiji i razvoj digitalne generacije

Nabavite sve što treba
Nabavite sve što treba (HGspot)
Više o

škola

,

HGspot

,

HGShop

Osim neizostavnih stvari, obuće i odjeće, povratak u školu je idealno razdoblje za kupnju novog stolnog ili prijenosnog računala, kao i nekih drugih ''stvarčica'' koje učenički i studentski život čine organiziranijim i lakšim.

Studenti su isto tako u niskom startu i čekaju početak nove akademske godine, što znači manje pripreme. Računalo nije više stvar pomodnosti, već potrebe koju generira obrazovanje, napredak u tehnologiji i razvoj digitalne generacije koja gotovo da ni ne poznaje svijet i svakodnevicu bez novih tehnologija i umreženosti.

U skladu s tim donosimo prijedloge za opremanje školaraca i studenata povoljnim tehnološkim stvarčicama koje su neophodne u obrazovanju.

LAPTOP

Dobar laptop koji služi potrebama školarca ili studenta ne mora biti astronomski financijski izdatak. S obzirom da većina školaraca i studenata nema potrebu odrađivati pretjerano zahtjevne zadatke za koje je potrebno računalo snažnijih performansi. U skladu s tim, prijenosno računalo Lenovo S145-15IWL je idealan odabir za gotovo svakog školarca i studenta. Ovaj laptop ima Intel i5 procesor (8. generacije), 8 GB radne memorije i SSD disk od 256GB što je čak i više nego dovoljno za igranje neke od popularnih video igara.

TORBA ILI RUKSAK ZA LAPTOP

Kako bi novi laptop bio u svaršenom stanju čim duže, važno je imati dobru torbu ili ruksak u kojem je zaštićen od ogrebotina, lomova i svih fizičkih oštećenja koje mogu ugroziti performanse i ispravnost uređaja. Torba preko ramena nije baš idealno rješenje za školarce zbog drugih stvari koje moraju nositi sa sobom. Zato je tu Tucano ruksak za prijenosno računalo u koji stane sve. Od laptopa, periferije do popratnih stvari koje su potrebne u školi ili na fakultetu, a istovremeno je vrlo izdržljiv i kvalitetan.

STOLNO RAČUNALO

Stolno računalo je dobra alternativa za laptop. Iako po prirodi nije prijenosno i ne možeš ga nositi posvuda sa sobom, ono ipak ima velikih prednosti u odnosu na prijenosno. Stolno računalo HGPC gamer Battleship je opremljeno AMD Ryzen 5 procesorom, GSkill memorijom od 16GB, grafičkom karticom nVidia GeForce GTX1660 Ti, tvrdim diskom od 1TB i SSD diskom od 240 GB - što ga ističe po performansama. Ovo računalo može zadovoljiti i one najzahtjevnije zadatke, pa je idealno za dugogodišnje korištenje.

MONITOR

Uz novo stolno računalo ide i monitor, a monitori su danas postali nezaobilazna komponenta u nadograđivanju računalnih konfiguracija. LG24MP59G je monitor s dijagonalom ekrana 24 inča, IPS panelom i VGA, HDMI, DP priključcima. Osim toga, ima AMD Free-Sync i rezoluciju 1920 px x1080 px. Stoga se da koristiti s računalom, igraćom konzolom ili kao zamjena za TV prijemnik.

Sve ove izdvojene proizvode za početak nove školske godine možeš provjeriti na Back to School akciji HGSPOT-a ili u svim HGSPOT poslovnicama i opremi se!

Piše: Sanja Ledinek
08.09.2019. 17:15:00
Novi komentar
nužno
nužno