« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
VLADIMIR PUTIN:

Isključivanje Rusije iz odluka o energetici je kontraproduktivno

EU kod modernizacije ukrajinskog plinovoda ne misli na 'ruske interese'.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

EU

,

Ukrajina

,

Rusija

,

Vladimir Putin

,

ukrajinski plinovod

Pokušaji da se Rusija isključi iz odluka o svjetskoj energetici "kontraproduktivni" su, izjavio je u ponedjeljak ruski premijer Vladimir Putin podnoseći u Donjem domu parlamenta prvo godišnje izvješće o radu vlade, a prenose ruski mediji i svjetske novinske agencije.

Putin je pritom mislio na sporazum koji su Ukrajina i EU potpisali 23. ožujka o modernizaciji ukrajinskog plinovodnog sustava kojim se ruski plin doprema u Europu. Moskva je ljutito reagirala istaknuvši da u tom sporazumu nisu uzeti u obzir ruski interesi.

"Pokušaji da se Rusija isključi iz odlučivanja o energetici, zanemarivanje njezinih legitimnih interesa, kontraproduktivni su", kazao je Putin.

Podnoseći prvo godišnje izvješće u Dumi o radu vlade, premijer je rekao da će taj postupak pridonijeti razvoju ruskoga političkog sustava. "Danas uspostavljamo novu tradiciju - godišnje izvješće vlade pred ruskim parlamentom", rekao je Putin, dodavši kako smatra da je to "još jedan korak u razvoju našega političkog sustava".

Istaknuo je da "svjetsko gospodarstvo, a s njim i rusko, prolazi teško razdoblje".

Po njegovim riječima, 2009. bit će vrlo teška, ali je istaknuo da mjere vrijedne tri bilijuna rubalja (90 milijarda američkih dolara) jamče opstanak i napredak zemlje.

Opasnost od urušenja bankovnog sustava smanjila se, ali je bila realna i malo je nedostajalo da se to i dogodi, ustvrdio je Putin, dodavši da je država poduprla banke kako bi sačuvala štednju građana. (hina/metro-portal)

06.04.2009. 13:42:17
Novi komentar
nužno
nužno