« Metro World News
objavljeno prije 13 godina
INTERNETSKA SENZACIJA

Iron Man na kineski način

VIDEO/GALERIJA: Mladi 25-godišnji Kang Wang napravio je Iron Man MK1 odijelo od pjene visoke gustoće, žica i cjevčica. Na njega je utrošio tri mjeseca i oko 3.000 kineskih juana

Wang dolazi na posao
Wang dolazi na posao (Xiaoliang Huang, MWN/Metro portal)
Više o

Iron Man

,

odijelo

Standardan dan u bilo kojem uredu može biti poprilično dosadan, ali kad otkrijete da je vaš najbliži kolega 'superjunak', to vas može ili oraspoložiti ili preplašiti. Zaposlenik jedne kineske telekomunikaijske tvrtke Wang Kang zaprepastio je svoje radne kolege i šefa u Šangaju kad se 3. lipnja na poslu pojavio u kod kuće napravljenom odijelu Iron Mana. Wang i njegovo zastrašujuće odijelo momentalno su postali internetskom senzacijom nakon što su fotografije i video o njemu postavljeni na mreži svih mreža, točnije na kineskom Twitteru, mikro-blogu Weibo.

Mladi 25-godišnji Wang kazao je za Metro da je njegovo Iron Man MK1 odijelo napravljeno od pjene visoke gustoće, žica i cjevčica, te obojano da liči na staro željezo. Na njega je utrošio tri mjeseca i oko 3.000 kineskih juana (oko 465 američkih dolara ili 2.400 kuna). Odijelo teži 50 kilograma. Kolege su oduševljene odijelom, a navodnu se Wangu sad žene puno više nabacuju. Očito je odijelo Iron Mana ženama privlačnije od luksuznog smokinga. Možda je upravo zato Tony Stark pravi ženskar.

Što te je inspiriralo da napraviš odijelo?

Najveći sam obožavatelj Iron Mana još otkad je izašao prvi film 2008. godine. Osim toga, obožavam izrađivati stvari. Pomislio sam kako bi bilo cool napraviti odijelo Iron Mana u prirodnoj veličini,a  da to bude jednostavno. Možda sam na početku samo htio biti cool. Međutim, kad sam ga završio dobio sam puno više od toga.

Kako si se osjećao kad si prvi put u njemu ušao u ured?

Osjećao sam se tako cool i uzbuđeno. Neki od kolega me uopće nisu prepoznali, drugi su se čak i uplašili. Ljudi su me gledali kao da am zaista superjunak. Bio sam sretan što su svi pohvalili rezultat mog truda, čak me je i šef pohvalio. Iskreno, to uopće nisam očekivao.

Je li ti ovo odijelo promijenilo život na neki način?

Nikada nisam ni pomišljao da bih mogao postati poznat zahvaljujući njemu. Sad sam poprilično zauzet odgovarajući na poruke svim svojim obožavateljima u čemu zaista uživam. U biti, upoznalo me je mnogo žena od koji velik broj želi biti sa mnom jer misle da sam kreativan i zabavan momak. Prije neki dan sam primo e-mail od The embassy VFX Teama, tvrtke koja se bavi vizualnim efektima koja je i dizajnirala određene sekvence s odijelom  iz filma. Rekli su mi da je sjajno to što sam si dao truda i izradio odijelo, a to je pak za mene bilo nevjerojatno iskustvo.

Koliko dugo ti treba da ga odjeneš? Je li komplicirano kretati se u njemu?

Uz nečiju pomoć, potrebno mi je oko pet minuta da uđem u njega. Unutra ima kosturski okvir pa nije teško kretati se u njemu. Ne mogu plesati, ali mogu slobodno otići do WC-a.

Što ti je bilo najteže tijekom izrade odijela?

Prije ovog odijela izradio sam bezbroj modela Iron Mana. U biti, potrošio sam posljednje tri godine na privikavanje na izrađivanje stvari vlastitim rukama, sve s ciljem da napravim odijelo. Bilo je to dosadno i često sam bio usamljen jer kad god bih završilo radno vrijeme na poslu morao bih započinjati s odijelom. Bio je to velik test moje ustrajnosti. Jednom prilikom sam čak i obolio jer je bola kojom sam prekrivao odijelo bila toksična.

Namjeravaš li ostvariti zaradu na odijelu? Za koliko bi ga prodao?

Ja to radim iz zabave, ne zarade. Mislim da bi bilo vrlo skupo kad bih ga odlučio prodati jer je čitav proces izrade bio složen i zahtijevao je puno vremena.

19.06.2011. 09:00:00
Novi komentar
nužno
nužno