« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
BRANIT ĆE SE DO KRAJA

Iran upozorava SAD: Ako nas napadnete, naš će odgovor biti snažan

Izrael nije isključio vojno djelovanje protiv Irana kako bi zaustavio njegov nuklearni program, a čak je i Obama potvrdio da se analizira situacija s Iranom

iran teheran sankcije
iran teheran sankcije (Shutterstock)
Više o

SAD

,

Izrael

,

Iran

,

napad

,

nuklearni program

,

Perzijski zaljev

Visoki vojni dužnosnik Čuvara revolucije, ideološke vojske iranskog režima, upozorio je Washington da ne napada Iran, jer će to, rekao je, ugroziti sigurnost u Perzijskom zaljevu, objavila je u nedjelju agencija Irna.

"Ako Sjedinjene Države načine pogrješku (napadom na Iran), ugrozit će sigurnost u regiji. Sigurnost u Perzijskom zaljevu tiče se svih ili nikoga", rekao je general Yadollah Javani, pomoćnik zapovjednika Čuvara revolucije za politička pitanja, po novinskoj agenciji. "Perzijski zaljev je strateško područje; ako se njegova sigurnost ugrozi, SAD će odande otići, jer će naš odgovor biti snažan", dodao je. "Branit ćemo se od svake akcije SAD-a ili Izraela", nastavio je, ustvrdivši da je Iran "usavršio obrambenu sposobnost kako bi ojačao svoju snagu odvraćanja".

Izrael nije isključio vojno djelovanje protiv Irana kako bi zaustavio njegov nuklearni program. I američki predsjednik Barack Obama izjavio je da se proučavaju sve mogućnosti. Međunarodna zajednica koju predvodi Washington, nedavno je pojačala pritisak na Iran koji optužuje da želi proizvesti nuklearno oružje pod izlikom mirnodopskog nuklearnog programa. Teheran odbacuje te optužbe. Javanijevim izjavama prethodila je izjava zapovjednika združenog stožera američke vojske Michaela Mullena koji je u nedjelju rekao da SAD ima spreman plan za napad na Iran ako bude morao spriječiti Teheran da proizvede atomsko oružje. (hina/metro-portal)

02.08.2010. 00:35:00
Novi komentar
nužno
nužno