« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
VRLO SUMNJIVO

Iran optužuje zapad za ubojstvo nuklearnog znanstvenika

Predistraga o terorističkom činu upućuje na trokut zla koji čine cionistički režim, Amerika i njihovi unajmljeni agenti, poručili su iz Irana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Iran

,

Teheran

,

bombaški napad

,

iranski nuklearni program

,

ubojstvo znanstvenika

,

Masud Ali Mohamadi

Iransko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je kako postoje naznake da su Izrael i Sjedinjene Države umiješani u ubojstvo sveučilišnog nuklearnog znanstvenika u Teheranu u utorak, prenijela je državna televizija IRIB.

"Predistraga o terorističkom činu upućuje na trokut zla koji čine cionistički režim, Amerika i njihovi unajmljeni agenti", objavio je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova, a prenijela je televizija.

Nacionalno vijeće iranskog otpora (CNRI), kojega su Narodni mudžahedini glavna sastavnica, zanijekalo je u utorak umiješanost u ubojstvo iranskog znanstvenika i osudilo informacije iranske televizije.

"Iranski otpor osuđuje pokušaj režima mula da odgovornost za ubojstvo Masuda Alija Mohamadija prebaci na Organizaciju mudžahedina iranskog naroda (OMPI). Povezati to ubojstvo s OMPI-jem je čista besmislica", rekao je u Parizu glasnogovornik CNRI-ja.

Masud Ali Mohamadi ubijen je u utorak u eksploziji motocikla-bombe u blizini svoga stana u Teheranu, objavile su vlasti.

Ubojstvo se dogodilo u času kada Iranu prijete međunarodne sankcije zbog nuklearnog programa, a napose zbog odbijanja da prekine obogaćivanje urana, zbog čega Zapad strahuje da Islamska Republika želi proizvesti nuklearno oružje.

Izjave predstavnika iranskih vlasti u kojima optužuju Sjedinjene Države za umiješanost u bombaški napad u kojemu je u utorak u Teheranu poginuo iranski nuklearni znanstvenik "apsurdne" su, rekao je čelnik State Departmenta.

 

"Optužbe o umiješanosti SAD-a su apsurdne", rekao je Mark Toner, glasnogovornik američke diplomacije. (hina/metro-portal)

12.01.2010. 14:51:17
Novi komentar
nužno
nužno