« Svijet
objavljeno prije 14 godina
NE DAJU SE

Iran ne dopušta inspekciju dvojici stručnjaka IAEA-e

Iran dvojicu inspektora Međunarodne agencije za atomsku energiju optužuje da su dali netočne informacije o nuklearnom programu

Iran nuklearni program IAEA
Iran nuklearni program IAEA (Getty Images)
Više o

IAEA

,

Iran nuklearni program

,

Ali Akbar Salehi

Iranski dužnosnik Ali Akbar Salehi u ponedjeljak je izjavio da Iran neće dopustiti pristup svojim nuklearnim postrojenjima dvojici stručnjaka Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koje optužuje da su dali netočne informacije o njegovom nuklearnom programu.

"Prošloga smo tjedna predali IAEA-i imena dvojice inspektora koji više neće imati pravo ući u Iran jer su objavili sadržaj izvješća (Agencije) prije negoli je bio službeno objavljen te stoga što su dali netočne informacije", rekao je Salehi, čelnik Iranske organizacije za atomsku energiju.

>> UN-ove sankcije su "ilegalne i nevažeće"

Iran nije objavio imena dvojice dužnosnika kao ni njihovo državljanstvo.

Vijeće sigurnosti UN-a 9. lipnja je izglasalo rezoluciju kojom je nametnulo četvrti krug sankcija Iranu zbog aktivnosti za koje Zapad smatra da su usmjerene izradi atomske bombe. Teheran niječe takve opužbe.

>> SAD: Iran sprema nuklearnu bombu

Rezolucijom se uvode mjere protiv tvrtki i banaka povezanih s iranskom nuklearnom i raketnom industrijom, proširuje embargo na uvoz oružja i uvode inspekcije brodova. (hina/metro-portal)

21.06.2010. 10:12:05
Novi komentar
nužno
nužno