« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
RAT TEHNOLOŠKIH DIVOVA

iPhone 5 neće se smjeti prodavati u Europi?

Bitke na sudovima u 9 zemalja svijeta doživjele su svoj vrhunac ovog tjedna, nakon što je Samsung objavio kako će pravnom akcijom zabraniti prodaju novog iPhonea 5 u Europi

Sličnosti - Možete li vi na prvu reći koji je iPhone, a koji Galaxy II?
Sličnosti - Možete li vi na prvu reći koji je iPhone, a koji Galaxy II? (DailyMail)
Više o

Apple

,

Samsung

,

Galaxy Tab

,

iPhone 5

Mediji već godinama sa zanimanjem prate rat i međusobna prepucavanja tehnoloških kompanija, koji se još i intenzivirao posljednjih mjeseci, nakon što su američki Apple i korejski Samsung ušli u ljuto nadmetanje, kako na tržištu, tako i na sudovima diljem svijeta.

Još otkako je prije nekoliko godina lansiran prvi iPhone, javna je tajna kako su mnogi dijelovi unutar ovog telefona koji je promijenio način na koji doživljavamo mobitele zapravo Samsungovi. Na kraju krajeva, i sam je CEO Samsunga priznao kako je Apple njihov najveći kupac.

Unatoč dobroj poslovnoj suradnji, sudski je rat između dvije kompanije započeo predstavljanjem Samsungovog smartphonea, čija trenutna perjanica, Galaxy S II, ima znatno bolje tehničke specifikacije nego iPhone 4.

Bitke na sudovima u 9 zemalja svijeta doživjele su svoj vrhunac ovog tjedna, nakon što je Samsung objavio kako će pravnom akcijom zabraniti prodaju novog iPhonea 5 u Europi.

„Nakon što iPhone dođe na europsko tržište, istog ćemo trena podići tužbu za krađu patenata u bežičnoj tehnologiji te tražiti trenutnu obustavu prodaju", rekao je jedan od izvršnih direktora Samsunga.

Ovo uopće ne zvuči toliko nevjerojatno ako uzmemo u obzir da su europski sudovi skloni donošenju ovakvih odluka, a već je nekoliko Samsungovih uređaja zabranjeno u Europi zbog toga što je zaključeno da su kopije iPhonea i iPada, poput tableta Galaxy 10.1.

Hoće li ovaj žučni rat na kraju završiti pomirbom ili čak i „ženidbom" u vidu čvrste buduće suradnje, ostaje nam za vidjeti. Bilo kako bilo, nadamo se da ćemo i mi krajnji korisnici na kraju od svega ovoga imati neke koristi.

21.09.2011. 11:47:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    igrice
    05.10.2011. 19:29
    tužba reda radi, jer su i sami tuženi. ništa od zabrane ...
Novi komentar
nužno
nužno