« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Nema zapljene

Ipak nam neće uzeti nove tramvaje

Iz ZET-a je stigla obavijest da ne postoji dug prema UniCredit Leasingu zbog kojeg bi prijetila zapljena 79 zagrebačkih tramvaja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

ZET

,

crotram

,

tramvaj

,

zapljena tramvaja

Član Uprave Zagrebačkog holdinga i direktor Zagrebačkoga električnog tramvaja Ivan opovrgnuo je napise u nekim medijima po kojima ZET UniCredit Leasingu nije isplatio dvije mjesečne rate u vrijednosti 4 milijuna eura.

"Nijedne lipe obveza prema UniCredit Leasingu nema", rekao je.

Tolić je svoju tvrdnju potkrijepio pokazavši novinarima današnju potvrdu UniCredit Leasinga prema kojoj nema nikakvih tražbina vezanih uz ugovor o nabavi 79 niskopodnih tramvaja na leasing.

Istaknuo je i da je UniCredit Leasing razočaran s ponašanjem tjednika "Lider", koji je putem e-maila objavio da ZET-u prijeti zapljena.

Najavio je i zajedničku tužbu ZET-a i UniCredit Leasinga protiv "Lidera" kojom će pokušati nadoknaditi učinjenu štetu.

Direktor ZET-a ustvrdio je kako njega osobno i ZET u proteklih tjedan dana neprekidno napadaju "nepoznati izvori koji plasiraju razne dezinformacije i poluinformacije".

Istaknuo je da s kolegama čini sve kako bi ZET radio onako kako to dolikuje metropoli kakav je Zagreb te će to činiti i dalje.

"Dovoljno smo odgovorni da pratimo što europski gradovi čine u poboljšanju javnoga gradskog prijevoza", kazao je, dodajući da su dovoljno odgovorni i socijalni da svojim zaposlenicima redovito isplaćuju plaću. Plaća u ZET-u je svakog 10. u mjesecu i sutra će je dobiti svi zaposlenici, rekao je.

Izvor: Hina

09.09.2009. 17:40:47
Novi komentar
nužno
nužno