« Zagreb
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
COOL

Invazija Giganata - LEGO kockice na Velesajmu

Posjetitelji će na izložbi, koja obuhvaća više od 2500 četvornih metara izložbenog prostora i podjeljena je u 12 tematskih područja, moći u mjerilu 1:1 vidjeti modele poznatih figura iz svijeta sporta, kulture, filma i bajki

Legači u svim veličinama
Legači u svim veličinama (Arhiva)
Više o

izložba

,

Zagrebački velesajam

,

Lego

,

Invazija Giganata

Međunarodna izložba modela od Lego kockica "Invazija Giganata" i fun park, na kojoj će biti izloženo više od sto najimpresivnijih maketa iz cijele Europe, bit će od 4. kolovoza do 30 rujna 2018. otvorena na Zagrebačkom velesajmu.

Posjetitelji će na izložbi, koja obuhvaća više od 2500 četvornih metara izložbenog prostora i podjeljena je u 12 tematskih područja, moći u mjerilu 1:1 vidjeti modele poznatih figura iz svijeta sporta, kulture, filma i bajki, priopćili su organizatori izložbe.

Ljubitelji super junaka na izložbi će moći vidjeti rekonstrukciju Batmanovog vozila u dužini od sedam metara. Batmobil, napravljen od 900.000 kockica, prati Batman koji je napravljen u mjerilu 1:1. Tu su i Gotham City - apstraktni grad u kojem se odvijaju Batmanove avanturekoji pokriva površinu od 15 četvornih metara i napravlje je od 270.000 lego kockica, Batmanova spilja, neboder Wayne Tower i drugo.

Na izložbi će se moći vidjeti i maketa Titanica koja je napravljena od pola milijuna lego kockica u mjerilu 1:25, duga je 11 metara i gotovo tri metara visoka. Maketa Titanic izgrađena je kroz detaljan prikaz, a posjetitelji će moći pogledati i u unutrašnjost broda. Također, bit će izložen i "Helicarrier" - izmišljeni leteći nosač zrakoplova obrambene agencije S.H.I.E.L.D - poznat iz američkih stripova i filmova o superherojima.

U Human Body zoni moći će se pogledati struktura unutrašnjosti ljudskog tijela, a najmlađi posjetitelji će moći naučiti o ljudskoj anatomiji i fiziologiji.

U "Aleji sportaskih zvijezda" bit će izložena figura tenisačice Martine Navrátilove, koja je napravljena od 50.000 Lego kocaka te figura bicikliste Petra Sagana.

Organizatori su pripremili i posebnu Star Wars zonu gdje će se moći vidjeti više od stotinu modela povezanih s tom najpoznatijom svjetskom filmskom sagom. Također, posjetitelji će moći posjetiti i zone bajki, superheroja (Batman, Spiderman, Iron Man), fantasy zonu te zone u kojima će biti prikazane figure iz svijeta kulture, umjetnosti i znanosti te zgrade koje prikazuju povijesnu i suvremenu arhitekturu (Taj Mahal, Londom Tower, Sydneyska Opera, Forum Romanum).

U Fun park zoni od 400 četvornih metara djeca i odrasli naći će stolove za igru s LEGO kockicama, prostor za stvaranje modela od ogromnih kockica te druge atrakcije.

03.08.2018. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno