« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
PREDSTAVLJAMO

Intelovo mini osobno računalo od 25 cm2 s performansama velikog računala

Nova mini osobna računala Intel NUC sa serijom procesora Intel Core šeste generacije dostupna i kod nas

Mini samo po mjerama ...
Mini samo po mjerama ... (Intel)
Više o

intel

,

Intel NUC

,

mini računala

Napredna osobna računala u minijaturnim kućištima (mini PC-jevi) nekad su bila samo san mnogih korisnika, ali zahvaljujući seriji Intel NUC, ti su snovi postali stvarnost.

Prva generacija mini računala Intel NUC pojavila se 2012. godine, kada je tvrtka prvi put predstavila NUC (Next Unit of Computing), koji se od prvih modela do danas nije znatnije promijenio. Veličina je ostala ista, 11 x 11 centimetara, a snaga računala stalno se povećavala. Novi modeli računala Intel NUC temelje se na procesorima Intel Core šeste generacije koji su osjetno jači i boljih performansi.

Intel NUC energetski je učinkovito i potpuno funkcionalno osobno računalo koje zadovoljava vaše potrebe za performansama, a istodobno vam stane na dlan. Uređaji Intel NUC mogu se upotrebljavati kao osnovna osobna računala ili kao računala za zabavu kod kuće i kinosustav, a prikladna su i za prostorno mala okruženja i urede. Pripremite se na iznenađenje što sve mogu mali uređaji.

Mini osobno računalo s performansama velikog računala

Mini osobna računala NUC6i3SYH i NUC6i3SYK imaju iste performanse kao stolna računala, a opremljena su najnovijom arhitekturom tvrtke Intel - procesorom Intel Core šeste generacije i3-6100U.

Sada vam je potrebno samo 10 centimetara prostora i odmah možete u dnevni boravak bežično emitirati glazbu, sportske događaje ili omiljene filmove. Osim toga, njihove vam performanse omogućuju i da dovršite hitnu prezentaciju za posao ili pomognete djeci da napišu domaću zadaću.

Grafička kartica Intel HD Graphics 5201 omogućuje upotrebu monitora razlučivosti 4K. Zahvaljujući prostornom zvuku 7.1 i priključku HDMI* pune veličine za visoku razlučivost od 4K, oba sustava omogućuju zabavu kod kuće ili igranje jednostavnih igara.

Tko je rekao da malo ne može biti jako?

Još su jači modeli Intel NUC6i5SYH i NUC6i5SYK, opremljeni Intelovom najnovijom arhitekturom - procesorom Intel Core šeste generacije i5-6260U. Grafička kartica Intel Iris 5401 s podrškom za zaslone razlučivosti 4K nudi vrhunske performanse za igranje igara i kućno kino.

Zahvaljujući tehnologiji Intel Turbo Boost1 za poboljšanje rada procesora i grafičke jedinice pri najvećim opterećenjima, možete igrati uzbudljive igre s prijateljima ili s oduševljenjem pogledati najnovije holivudske hitove. Osim toga imate i mogućnost jednostavnog pristupa dodatnim aplikacijama ili izrade vlastitih digitalnih sadržaja bez čekanja na kodiranje videozapisa  i slika.

Utemeljeni na sustavu Windows 10 - da biste bili učinkovitiji
Uređaji Intel NUC temelje se na sustavu 10 i nude performanse potrebne za streaming sadržaja, upravljanje tablicama, uređivanje fotografija i datoteka te izradu prezentacija.

S memorijom kapaciteta i do 32 GB, možete odabrati dovoljno memorije za glatko obavljanje više zadataka odjednom, a četiri priključka USB 3.0, uz ostalo i priključak za punjenje, omogućuju priključivanje miša, tipkovnice i pisača te istodobno punjenje telefona ili tablet-računala. Na oba modela s oznakom SYH ima dovoljno mjesta za 2,5-inčni disk za sve vaše sadržaje te disk formata SSD M.2 za zadivljujuće brz prijenos podataka. U još tanjem modelu s oznakom SYK ima mjesta za disk formata SSD M.2.

Riješite se kabela i zaboravite na loše performanse
Novi su uređaji opremljeni najbržim Intelovim bežičnim modulom Intel Dual Band Wireless-AC 8260, što vam omogućuje trenutno povezivanje i pristup datotekama, filmovima i glazbi u oblaku. S ugrađenim modulom Bluetooth* 4.1 jednostavno je i povezati bežične podatke.

Zahvaljujući tehnologiji Intel Wireless Display1 (Intel WiDi), bežično emitiranje sadržaja s uređaja NUC na televizijski prijamnik visoke razlučivosti nikada dosad nije bilo tako jednostavno. Povežite uređaj  Intel NUC s prijamnikom Intel WiDi ili televizijskim prijamnikom s podrškom za standard WiDi te bez priključivanja kabela uživajte u bogatom i živopisnom videosadržaju i vrhunskom zvuku. Na prednjoj strani uređaja NUC nalazi se i infracrveni senzor koji omogućuje upravljanje uređajem iz udobnosti vlastita kauča.

Dodatne informacije o novim mini osobnim računalima Intel NUC možete pronaći ovdje, a u Hrvatskoj se mogu nabaviti u web-trgovini tvrtke Links.

23.03.2016. 11:57:00
Novi komentar
nužno
nužno