« Život
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
seksologija

Inteligentnije žene znaju uživati u seksu

Seksualni užitak tijesno je povezan s mozgom

(Corbis)
Više o

Emocionalna inteligencija

,

ženski orgazam

,

inteligencija sex

Prema istraživanju objavljenom u američkom časopisu The Journal of Sexual Medicine na seksualan život kod žena utječe emocionalna inteligencija. Britanski su psiholozi proveli istraživanje kojim je dokazano kako žene s većom emocionalnom inteligencijom uživaju u seksu više od onih kojima je taj kvocijent niži.

Emocionalna inteligencija razlikuje se od uobičajenog kvocijenta inteligencije i s njim nije nužno povezana. To je sposobnost upravljanja vlastitim i tuđim emocijama, a očituje se u društvenim vještinama u svakodnevnom životu.

Žene s nerazvijenom emocionalnom inteligencijom imaju visok postotak izostanka orgazma prilikom seksualnog odnosa što je danas problem za oko 30 posto svjetske populacije žena. Autor studije sa londonskog centra za istraživanje Twin, Tim Spector, objasnio je kako emocionalna inteligencija ima velik utjecaj na sve aspekte društvenog života, pa tako i onaj intimni.

Znanstvenici su istraživanje proveli nad 2.035 blizanki, kako bi se promatrao genetski faktor i odgoj. Rezultati su pokazali kako žene s manjom emocionalnom inteligencijom imaju dva puta manje šanse doživjeti orgazam za vrijeme spolnog odnosa s partnerom.

Emocionalna inteligencija kod ljudi razvija se u četiri nivoa. Prepoznavanje vlastitih emocija, samokontrola, prepoznavanje tuđih emocija te 'peoples skills' ili društvene vještine. (metro-portal)

14.05.2009. 11:40:25
Novi komentar
nužno
nužno