« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
IoT

Intel predstavio svoju platformu za Internet of Things

Nova ponuda i partnerstva olakšat će davateljima rješenja da internet stvari pogurnu iz pilot-projekata u masovnu implementaciju

Internet of Things na Intelov način
Internet of Things na Intelov način (Intel)
Više o

intel

,

internet of things

,

IoT

Intel Corporation predstavio je platformu Intel® IoT, potpuni referentni model za objedinjavanje i pojednostavnjivanje mogućnosti povezivanja i sigurnosnih značajki interneta stvari (Internet of Things, IoT). Intel je predstavio i integrirane strojne i programske proizvode utemeljene na novoj platformi te nova partnerstva s proširenom zajednicom integratora sustava koji obećavaju transformaciju interneta stvari iz početne faze u fazu masovne implementacije.

Nova ponuda i partnerstva olakšat će davateljima rješenja da internet stvari pogurnu iz pilot-projekata u masovnu implementaciju - nude ponovljive temelje u obliku sastavnica koje je moguće prilagođavati i tako stvarati neograničen broj rješenja. Podaci će se brže iskorištavati te će se iz njih izvlačiti smislene informacije i vrijednost za privatnike korisnike i tvrtke.

Tako je, primjerice, Rudin Management*, newyorška agencija za nekretnine koja je razvila programsko rješenje DiBoss, pokazao da može inteligentno upravljati energijom u svojim zgradama. U godinu dana tvrtka je u samo jednoj zgradi uštedjela gotovo milijun dolara.

"Snaga interneta stvari imat će znatan utjecaj na poslovanje naše tvrtke", izjavio je John Gilbert, operativni direktor Rudin Managementa. "Nekada smo bili tvrtka za nekretnine koja se rekreativno bavila tehnologijom, no zahvaljujući internetu stvari, postali smo tehnološka tvrtka koja se rekreativno bavi nekretninama."

Horizontalni pristup internetu stvari
Platforma Intel IoT olakšava bržu isporuku inovacija na tržište, smanjuje složenost rješenja i brže isporučuje podatke na temelju kojih je moguće djelovati, a sve to putem definiranog, ponovljivog temelja koji određuje kako se uređaji povezuju s oblakom i u njega isporučuju pouzdane podatke. 

11.12.2014. 10:55:00
Novi komentar
nužno
nužno