« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci

Inspektori ušli u Holding

Pritisak na Holding vrše i gospodarski inspektori i sindikalni povjerenici

Sindikati su odgovorili Bandiću i optužili ga za demagogiju
Sindikati su odgovorili Bandiću i optužili ga za demagogiju (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

sindikat

,

prosvjed

,

Zagrebački holding

Gospodarski inspektori započeli su inspekcijski nadzor u Zagrebačkom holdingu radi utvrđivanja zakonitosti povećanja cijena komunalnih usluga od 1. siječnja. Nadzorom će biti obuhvaćena zakonitost povećanja cijena prijevoza u javnom gradskom prometu za 37,5 posto, opskrbe vodom i odvodnje otpadnih voda za 49,9 posto, te odvoza i deponiranja komunalnog otpada za 17,9 posto. Ako se utvrdi da su cijene povećane suprotno važećim propisima, inspektori će rješenjem narediti vraćanje cijena usluga na razinu prije poskupljenja, kao i povrat više naplaćenog iznosa korisnicima usluga.

Obećanje gradonačelnika Bandića da će ukinuti poskupljenja gradskih komunalnih usluga ako sindikati pristanu na upola manji rast plaća radnika u gradskoj upravi i tvrtkama je demagogija, poručuje zagrebačko povjereništvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Povećanim cijenama komunalnih usluga pokriva se neracionalno gospodarenje u gradskim tvrtkama, kažu u SSSH-u. Sindikati nisu odgovorni za neorganiziranost, neracionalnost, ‘političko zapošljavanje’ i loše upravljanje javnim novcem, ističe SSSH. 

Piše: mex
31.01.2008. 23:55:28
Novi komentar
nužno
nužno