« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Inspektori ponovno u Holdingu

Zagrebački holding u samo tri dana posjetila su dva tima državnih inspektora

Zagrebački holding se ne boji nalaza državnih inspektora
Zagrebački holding se ne boji nalaza državnih inspektora
Više o

Zagrebački holding

u Zagrebačkom holdingu i dalje traje istraga državnih inspektora. U petak su preuzeli svu dokumentaciju kako bi ispitali razloge i potvrdili opravdanost poskupljenja komunalnih usluga u Zagrebu. Nakon što je jedan tim inspektora već obavio istragu, članove Uprave Zagrebačkog holdinga prekjučer je postrojio i drugi tim Državnog inspektorata. Punih sat vremena ispitivali su njih i njihove dvije tajnice.

Holdingovci se ne plaše

Sve to je iznenadilo i glasnogovornika Zagrebačkog holdinga Nenada Ivankovića. On je izrazio čuđenje zbog posjeta državnih inspektora rekavši: ‘Ne sjećam se da je ikada ikakva inspekcija rada bila u bilo kojoj velikoj tvrtki i provjeravala imaju li članovi menadžmenta uredne papire’.

Ni danas nije poznato koje su konkretne dokumente inspektori tražili, a ne zna se ni jesu li pronašli ikakve nepravilnosti u radu Holdinga.

Glasnogovornik Ivanković nada se kako su inspektori svoje napravili i kako više nema potrebe za ponovnim nenadanim posjetima. Uvjeren je kako nisu ništa ni pronašli jer bi u suprotnom odmah poduzeli zakonske mjere, te dodaje: ‘Nemamo se razloga pribojavati. To što rade je apsurdno’. U međuvremenu na adresu Holdinga nisu stigle nikakve opomene niti sudski pozivi.

Nije prvi putPrije godinu i pol inspektori su već poništili odluku o uvođenju paušala za odvoz glomaznog otpada pa je Čistoća građanima trebala vratiti čak 40 milijuna kuna.
Nalazi će biti gotovi za dva tjedna.
Ne postoji ‘sumnjivac’

Još nije poznato tko je poslao inspektore. U Holdingu ne žele nagađati je li riječ o građaninu ili o političkom pritisku. Ivanković ističe kako nisu detektirali nikakvog ‘sumnjivca’. Ono što građane Zagreba najviše zanima je hoće li u konačnici cijene komunalnih usluga pojeftiniti ili će cijela afera s inspektorima završiti bez ikakvih rezultata. Direktor Holdinga Slobodan Ljubičić već se izjasnio o tome rekavši kako je uvjeren da neće biti naredbe o vraćanju cijena.

Nadzorom inspektora obuhvaćena je zakonitost povećanja cijena prijevoza u javnom gradskom prometu za 37,5 posto, opskrbe vodom i odvodnje otpadnih voda za 49,9 posto, te odvoza i deponiranja komunalnog otpada za 17,9 posto. Ako se ipak utvrdi da su cijene povećane suprotno važećim propisima, inspektori će rješenjem narediti vraćanje cijena usluga na razinu prije poskupljenja, kao i povrat novca. 

Piše: DM
06.02.2008. 02:17:51
Novi komentar
nužno
nužno