« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
REBRANDING

Indijski nogometni savez želi dovesti Cannavara, Crespa i Piresa

Indija se trenutačno nalazi na tek 162. mjestu FIFA-ine ljestvice iako je vrhunski nogomet vrlo popularan u toj zemlji

Fotografija vijesti
Više o

nogomet

,

Indija

,

Fabio Cannavaro

,

indijski nogomet

,

nogomet u Indiji

Čini se kako su Indijci ozbiljno zagrizli za projekt potpune revitalizacije svog nogometa, a kako bi uspješno proveli svoju ambicioznu namjeru i privukli sponzore, odlučili su u svoju ligu dovesti nekoć slavna nogometna imena, javlja Hina.

Tako bi se među 30 stranih igrača i šestoricom trenera koje bi klubovi mogli izabrati na "aukciji" koja će se održati u Kolkati od 25. veljače do 8. travnja naći i imena Talijana Fabija Cannavara, Argentinaca Juana Pabla Sorina i Hernana Crespa, Francuza Roberta Piresa, Portugalca Manichea, Nigerijca Jay-Jaya Okoche, Engleza Robbiea Fowlera, te Španjolca Fernanda Morientesa.

"Do sada smo potpisali ugovore s tom sedmoricom 'ikona', a svaki od šest klubova koji će sudjelovati na aukciji moći će angažirati nekoga od tih igrača za 600,000 dolara", rekao je izvršni direktor tvrtke CMG koja organizira ovo natjecanje Bhaswar Goswami.

CMG je potpisao ugovor na 30 godina s Indijskim nogometnim savezom za pokretanje svoje lige.

"Ove godine krećemo sa šest klubova, a svi će biti smješteni u državi Zapadni Bengal, ali već planiramo proširenje u ostatak zemlje. Svaki će klub u prvoj godini imati na raspolaganju 2.5 milijuna dolara, moći će angažirati najviše četiri stranca, te će morati imati najmanje šest indijskih igrača mlađih od 21 godine. Liga je napravljena po uzoru na američki MLS, te naravno na ovdašnju IPL ligu u kriketu", dodao je Goswami.

Indija se trenutačno nalazi na tek 162. mjestu FIFA-ine ljestvice iako je vrhunski nogomet vrlo popularan o čemu svjedoči i podatak da je prije dvije godine čak 60 milijuna Indijaca kupilo pretplatu kako bi mogli gledati utakmice engleske Premier lige.

16.01.2012. 15:31:45
Novi komentar
nužno
nužno