« Biznis
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
JEFTINO ZA RAJU

Indijci će proizvoditi kuće od 720 dolara

Tvrtka Tata ponudit će za šest do osam mjeseci na nacionalnom tržištu kuću Nato koja će se moći podići za tjedan dan, a koštat će 720 dolara

Fotografija vijesti
Više o

Tata Motors

,

Tata Nano

,

Indija

Indijci bi već ove godine mogli kupovati montažne kuće za svega 720 dolara, prenosi Hina. Tvrtka Tata, poznata po automobilu Nano, najmanjem na svijetu, uskoro bi mogla početi proizvoditi vrlo jeftine domove za brojno siromašno indijsko stanovništvo.

Tvrtka Tata ponudit će za šest do osam mjeseci na nacionalnom tržištu kuću Nato koja će se moći podići za tjedan dan, rekao je novinarima šef projekta Sumitesh Das.

Montažna kuća od 20 m2 ponudit će se po cijeni od 32.000 rupija (509 eura), opskrbljena vratima, prozorima i krovom. Unutarnji zidovi bit će prekriveni jutom ili vlaknom kokosovca.

Kuća Nano isprobana je u državi Zapadni Bengal a bit će dostupna i u inačici od 30 m2 s dodatnim opcijama: solarne ploče, veranda.

Tata se nada prodavati svoje kuće pojedincima ali i vladama koje pokušavaju riješiti probleme stanovanja milijuna siromašnih Indijaca bez krova nad glavom.

17.07.2011. 13:43:00
Novi komentar
nužno
nužno