« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

50.000 kuna za informaciju o ubojstvu Luke Ritza

Index raspisao novčanu nagradu

Građani zbog neučinkovitosti policije uzeli stvar u svoje ruke
Građani zbog neučinkovitosti policije uzeli stvar u svoje ruke (Bruno Konjević, CROPIX)
Više o

Luka Ritz

,

ubojstvo Luke Ritza

,

novčana nagrada za informaciju

,

nagrada Indexa

Internetski portal Index.hr ponudio je danas 50.000 kuna novčane nagrade za informacije o ubojici 18-godišnjeg Zagrepčanina Luke Ritza kojega je nepoznata osoba prije četiri mjeseca pretukla na smrt.

Kako policija već četiri mjeseca ne uspjeva otkriti ubojicu, odnosno dvojicu nasilnika koji su brutalno bez povoda pretukli Luku Ritza, internetski portal odlučio se, uz suglasnost roditelja i MUP-a, raspisati nagradu.

Informacije se, kako je objavljeno na tom portalu, mogu slati na mail adresu zaluku@index.hr, a informatoru se jamči anonimnost i isplata nagrade ako njegovi podaci dovedu do uhićenja ubojice.

Na savjest ubojice 18-godišnjeg mladića nedavno su pokušali utjecati i Lukini prijatelji koji su prije nekoliko tjedana po gradu ljepili plakate.

Luka Ritz, maturant Grafičke škole, pretučen je početkom lipnja na autobusnoj postaji na Mostu slobode, a tjedan dana kasnije umro je od izljeva krvi u mozak u KBC-u "Rebro".

Zagrebačka policija je desetak dana kasnije objavila fotorobot napadača koji ima oko 17 godina i visok je 170 centimetara. Ima svijetlu kratku kosu, mršavije lice, uvučene obraza i pravilan nos. U vrijeme napada na sebi je imao narančastu majicu kratkih rukava i kratke hlače tamnije boje, navodi policija. (hina/metro-portal)

16.10.2008. 15:22:12
Novi komentar
nužno
nužno